Είναι ωραίο να βρίσκεις το στέκι που θα πιεις τον πρωινό σου καφέ και θα απολαύσεις ένα φρεσκοψημένο κρουασάν, πριν συνεχίσεις τη μέρα σου, όπου κι αν βρίσκεσαι. Το Wild Child στα Χανιά είναι ένα microbakery που αναδεικνύεται στον ιδανικό προορισμό για specialty coffee, νόστιμα και ποιοτικά ζυμάρια και εκλεκτά γλυκά.
To εγχείρημα των Γιάννη Μποτωνάκη και Κωνσταντίνου Πάγκαλου, ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο στον πεζόδρομο της Μυλονογιάννη και αποτελεί την εξέλιξη του Τhe Jar café, το οποίο έγινε γνωστό για το brunch του.
Η αγάπη των ιδιοκτητών για το καλό φαγητό και τις ξεχωριστές ποικιλίες καφέ, τους οδήγησε σε μία διετία πειραματισμού πάνω στο ζυμάρι του κρουασάν και τις ιδιότητές του. Μέσα από ταξίδια και δοκιμές σε πολλές πόλεις της Ευρώπης αλλά και μέσα από την παρακολούθηση κάποιων καταστημάτων σε Αυστραλία και Ιαπωνία σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε το Wild Child.
O χώρος σχεδιάστηκε από τους ιδιοκτήτες και το αποτέλεσμα που είχαν στο μυαλό τους, συνδυάζει τον βιομηχανικό χαρακτήρα και το μινιμαλιστικό ύφος με το αντισυμβατικό πνεύμα του «άγριου παιδιού», μέσα από έντονα μπλε και κόκκινα χρώματα. Ο εσωτερικός χώρος είναι χωρισμένος στα δύο: από τη μία είναι το τμήμα που γίνονται όλες οι παρασκευές και από την άλλη το πόστο του καφέ με τη βιτρίνα.
Για τον καφέ ροής επιλέγουν ένα blend από την Κολομβία, ενώ δεν λείπουν οι guest καφέδες με ποικιλίες από φρέσκες σοδιές. Στο retail corner βρίσκει κανείς συσκευασίες των 250γρ. με τους εξωτικούς μονοποικιλιακούς καφέδες για να προμηθευτεί για το σπίτι.
Πίσω στα κρουασάν τώρα, που είναι το σήμα κατατεθέν του Wild Child, όλα είναι προσεγμένα και βασισμένα στις εξαιρετικές πρώτες ύλες. Όλα γίνονται στο παρασκευαστήριο, στον πρώτο όροφο, με θέα στον πεζόδρομο.
Χρησιμοποιούνται γαλλικά βούτυρα 82%, με χαρακτηριστικές νότες φουντουκιού, κανόνας απαράβατος για τη διατήρηση της ποιότητας του προιόντος. Η φυλλοποίηση και το στοφάρισμα διαρκούν δύο μέρες για να καταλήξουν στον φούρνο.
Τρία με τέσσερα ψησίματα πραγματοποιούνται καθημερινά στο ισόγειο, ώστε οι επισκέπτες να απολαμβάνουν τα αρώματα της φρεσκοψημένης ζύμης. Στη βιτρίνα του καταστήματος, που κυριολεκτικά βρίσκεται πάνω στον πεζόδρομο, μπορεί κάποιος να βρεί 10 εως 12 διαφορετικούς συνδυασμούς κρουασάν, αλμυρά και γλυκά. Ξεχωρίζει η shakshouka με χειροποίητο chorizo από το τοπικό κρεοπωλείο του Καλογρίδη, το Mpougatsa Taco Croissant καθώς και το Speculoos New York Roll croissant.
Oι head bakers Γιώτα Φράγκου και Νατάσα Μουλακάκη σε συνεργασία με τις pastry chefs Γεωργία Σταυριανουδάκη και Σπυριδούλα Σπυριδάκη, τους chefs Γιάννη Ανδρουλάκη και Στέλιο Μακρή δουλεύουν καθημερινά πάνω σε συνταγές και τεχνικές ώστε οι βιτρίνες του Wild Child να αποτελούν πάντα σημείο αναφοράς. Ξεχωριστή θέση έχουν τα χειροποίητα προφιτερόλ καθώς και τα φρέσκα γλυκά που βασίζονται σε ένα twist της γαλλικής ζαχαροπλαστικής.
Δυνατό σημείο του μαγαζιού αποτελεί και το brunch, το οποίο ξεκίνησε άλλωστε το 2019 από το The Jar café, με τις συνταγές να έχουν αυξηθεί και εξελιχθεί. Τα σάντουιτς γεμίζουν με νόστιμες πρώτες ύλες, προσεκτικά επιλεγμένες, με τον συνδυασμό τραγανό κοτόπουλο και kimchi mayo να κλέβει την παράσταση. Φυσικά, δεν λείπουν τα πιάτα με αυγά σε διάφορες εκδοχές, τα οποία συνδυάζονται με προζυμένια ψωμιά ή σφολιάτες.