ΚΡΗΤΗ

Κρήτη – Άγρια κακοποίηση 3χρονου Άγγελου: Αυτή την ώρα η συμπληρωματική κατάθεση της 26χρονης – Αναμένει τη σειρά του ο 44χρονος

Τόσο η 26χρονη όσο και ο 44χρονος κρατούνται σε φυλακές εκτός Κρήτης και επέστρεψαν στο νησί για να βρεθούν για ακόμη μία φορά ενώπιον της δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που έρχονται απευθείας απ’ το Αστυνομικό Μέγαρο όπου διεξάγεται η διαδικασία, η 26χρονη απολογήθηκε με τον 44χρονο να αναμένεται να πάρει σειρά, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να ζητήσει αναβολή.

Λίγο πριν ξεκινήσουν οι απολογίες, ο δικηγόρος του 44χρονου έξω απ’ το Μέγαρο έκανε δηλώσεις αναφέροντας χαρακτηριστικά πως ο κατηγορούμενος είναι αποφασισμένος να πει όλη την αλήθεια και να μαρτυρήσει γεγονότα που δεν θυμόταν την προηγούμενη φορά. 

Ο συνήγορος του 44χρονου υποστήριξε επίσης πως είναι σίγουρος ότι ο κατηγορούμενος είναι αθώος, ρίχνοντας τα “βέλη” προς την 26χρονη μητέρα επισημαίνοντας το ενδεχόμενο, του αιματώματος που έφερε ο μικρός Άγγελος στον εγκέφαλο του, να προκλήθηκε από ανθρώπινο χέρι, ταρακουνώντας τον, κάτι που υπάρχει περίπτωση να συνέβη ώρες πριν απ’ το πρωινό της Κυριακής 26/01, με αποτέλεσμα να επικρατεί το σενάριο ότι η μητέρα είναι εκείνη που το προκάλεσε.

Μάλιστα, τόνισε πως αν αποδειχτεί ότι ο πελάτης του είναι εκείνος που προκάλεσε τον θανάσιμο τραυματισμό του Άγγελου, θα παραιτηθεί απ’ τα καθήκοντα του. 

Με άκρα μυστικότητα έφτασαν ξανά στο Ηράκλειο, την Τρίτη, η 26χρονη μητέρα του τρίχρονου Άγγελου και ο 44χρονος σύντροφός της, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση μετά τον θάνατο του μικρού Άγγελου. Οι δύο κατηγορούμενοι καλούνται να απολογηθούν συμπληρωματικά ενώπιον της ανακρίτριας.

Η μεταγωγή τους πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική προσοχή – η 26χρονη μεταφέρθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού και ο 44χρονος από τις φυλακές Γρεβενών. Οι ακριβείς χώροι κράτησής τους παραμένουν άγνωστοι, ώστε να αποτραπούν τυχόν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και επιθετικότητας, όπως αυτές που είχαν εκδηλωθεί από εκατοντάδες πολίτες έξω από τα δικαστήρια του Ηρακλείου κατά την πρώτη τους απολογία τον Ιανουάριο.

Ακόμη παραμένει αβέβαιο εάν θα μεταφερθούν οι κατηγορούμενοι στο δικαστικό Μέγαρο ή αν η ανακρίτρια θα τους επισκεφθεί στους χώρους κράτησής τους για να ολοκληρωθεί η συμπληρωματική απολογία τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 26χρονη και ο 44χρονος αναμένεται να επιμείνουν στις αρχικές τους καταθέσεις και στην αλληλοεπίρριψη ευθυνών για τον ξυλοδαρμό του μικρού Άγγελου, ο οποίος έχασε τη ζωή του στα χέρια τους.

Ωστόσο την Κυριακή, οι πολίτες του Ηρακλείου έχουν οργανώσει 40ήμερο μνημόσυνο στη μνήμη του Άγγελου, το οποίο θα τελεστεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά. Μηνύματα αγάπης και συγκίνησης πλημμυρίζουν τα κοινωνικά δίκτυα, με πολίτες να απευθύνονται στο παιδί λέγοντας: «Να ξέρεις ψυχούλα μου, ότι δεν σε ξεχάσαμε και πάντα θα είσαι στην καρδιά μας, γιατί ήσουν το παιδί που αγαπήσαμε όλοι. Καλό παράδεισο να έχεις μαζί με τους αγγέλους και ένα μεγάλο συγγνώμη από εμάς για ό,τι πέρασες».

Πηγή: neakriti.gr



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ