Γεύση - Ψυχαγωγία

Η μακαρονάδα με κιμά μπορεί να γίνει νηστίσιμη – Ξέρεις τον τρόπο;

Περίοδος Σαρακοστής και η Νεκταρία Κοκκινάκη δίνει υπέροχες ιδέες σε όσους νηστεύουν. Μακαρονάδα με κιμά… αλλιώς και θα εντυπωσιαστείτε. Η σεφ φτιάχνει έναν υπέροχο κιμά από μανιτάρια, που δεν θα πιστεύετε ότι είναι τόσο νόστιμος και νηστίσιμος.

Υλικά – Μακαρονάδα με κιμά

  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουτιά μανιτάρια κομμένα
  • 100 γρ. ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 400 γρ. αποφλοιωμένες ντομάτες
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 4 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλας
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 200 γρ. mix 3 τυριών

Διαδικασία

Αρχικά, σουρώνουμε τα μανιτάρια από το υγρό που υπάρχει στο κουτί. Ρίχνουμε σε μπλέντερ τα μανιτάρια, τις ελιές, τις πιπεριές και ψιλοκόβουμε, δεν πολτοποιούμε.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μέχρι να γυαλίσει. Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.

Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουνε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τη ντομάτα ψιλοκομμένη και ρίχνουμε τα μπαχαρικά, αλατοπιπερώνουμε.

Χαμηλώνουνε την θερμοκρασία και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Ενώ ψήνουμε την σάλτσα, βράζουμε τα ζυμαρικά σε αρκετό αλατισμένο νερό όσο χρόνο λέει η συσκευασία. Σερβίρουμε τα μακαρόνια περιχύνοντας με την σάλτσα και αρκετό τυρί.

Είναι ένας έξυπνος τρόπος να φάνε τα μανιτάρια και τα παιδιά σας, που ίσως δεν αγαπούν τα λαχανικά. Δεν θα καταλάβουν τίποτα και θα εντυπωσιαστούν!



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ