ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Έχετε τη δραχμή με την περικεφαλαία του Μέγα Αλεξάνδρου; Δεν φαντάζεστε πόσο κοστίζει

Η τιμή των συλλεκτικών δραχμών εξαρτάται από τη σπανιότητα, δηλαδή τον γνωστό αριθμό αντιτύπων κάθε συγκεκριμένου νομίσματος.

Σημαντικό ρόλο παίζει και η κατάσταση στην οποία βρίσκονται, αν δηλαδή είναι φθαρμένα, αφού και ένα μικρό χάραγμα, μπορεί ένας έμπειρος συλλέκτης να διακρίνει. Σε άριστη κατάσταση έχουν βρεθεί δραχμές που είχαν πάρει μαζί τους ως ενθύμιο περιηγητές των αρχών του περασμένου αιώνα, και κάποια νομίσματα μπορούν να αξίζουν μια περιουσία.

Η τιμή του νομίσματος, με το οποίο πριν το 2001 πραγματοποιούσαμε τις συναλλαγές μας κυμαίνεται από 50 ευρώ ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις το κέρμα με την κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και το αστέρι της Βεργίνας αγγίζει ακόμη και τα 5.000 ευρώ.

Το χαρτονόμισμα δραχμών που αποσύρθηκε μετά την κυκλοφορία του – Δεν φαντάζεστε ποια είναι η αξία του
Οι παλαιότεροι γνωρίζουν καλά τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα των δραχμών, αλλά ίσως είχαν ξεχάσει το παρακάτω χαρτονόμισμα. Ποιο είναι και γιατί αποσύρθηκε;

Στις 3 Νοεμβρίου του 1944, κυκλοφόρησε το μεγαλύτερο σε ονομαστική αξία ελληνικό χαρτονόμισμα. Πρόκειται για εκείνο των 100 δισεκατομμυρίων δραχμών, το οποίο φέρει την υπογραφή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Ξενοφώντα Ζολώτα. Ωστόσο, η ουσιαστική του αξία ήταν σχεδόν μηδαμινή, αν και πλέον οι δραχμές έχουν τεράστια αξία και μπορείτε να κερδίσετε εύκολα χρήματα, αν τις πουλήσετε.

Γενικά, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, υπό την πίεση της οικονομικής κατάρρευσης της Ελλάδας και του υπερπληθωρισμού, η δραχμή γνώρισε τη μεγαλύτερη απαξίωση στην ιστορία της. Τυπώθηκαν χαρτονομίσματα με ονομαστική αξία ακόμα και δισεκατομμυρίων δραχμών, που η ανταλλακτική τους αξία όμως ήταν μηδαμινή.

Ποια η αξία του;
Τ
ο χαρτονόμισμα των 100 δισεκατομμυρίων δραχμών ακολούθησε τις εκδόσεις των 5, 25 και 200 εκατομμυρίων και 2 δισεκατομμυρίων. Σε σημερινές τιμές και με βάση τη χρυσή λίρα Αγγλίας, η πραγματική αξία του δεν θα πρέπει να ξεπερνούσε τα σημερινά 10 λεπτά του ευρώ. Τελικά, αποσύρθηκε λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία του.

Στην μετακατοχική περίοδο, έγιναν δύο νομισματικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να αποκτήσει η Ελλάδα ένα σταθερό νόμισμα. Η πρώτη έγινε τον Νοέμβριο του 1944, οπότε η υποτιμημένη δραχμή αντικαταστάθηκε με μια νέα, με ισοτιμία που ορίστηκε σε 50.000.000.000 παλιές δραχμές για κάθε 1 νέα. Η δεύτερη μεταρρύθμιση σημειώθηκε μία δεκαετία αργότερα, το 1954, όταν η δραχμή αντικαταστάθηκε ξανά με μία νεότερη με αναλογία 1000 δραχμές προς 1 νέα.

Το νόμισμα των 100 δραχμών θα σας κάνει πλούσιους: Κοστίζει μια περιουσία σήμερα
Βρήκαμε το νόμισμα των 100 δραχμών που θα σας κάνει πλούσιους! Αν το έχετε τότε πρέπει να μάθετε ότι κοστίζει μια περιουσία!

Αναμφισβήτητα η Ελλάδα είναι μια χώρα πλούσια σε ιστορία, και η ιστορία κάθε χώρας φαίνεται μεταξύ άλλων και μέσα από τα νομίσματά της, ενώ αυτό είναι το νόμισμα που δεν εκδίδεται από τράπεζα αλλά το αγοράζουν όλοι!

Ο Γεώργιος Α΄ ήταν ο μακροβιότερος βασιλιάς της χώρας με περίοδο βασιλείας από το 1863 έως το 1913. Αν δεν έχετε καταλάβει γιατί σας τα λέμε αυτά θα μάθετε αμέσως!

Το 1876 έδωσε εντολή να κοπεί το νόμισμα των 100 χρυσών δραχμών στο νομισματοκοπείο του Παρισιού.

To χρυσό νόμισμα έχει βάρος 32,25 γρ, διάμετρο 38 χιλ. και 90% περιεκτικότητα σε χρυσό. Το πάχος του είναι 2,9 χιλ και έχει οδοντωτό περίγραμμα.

Την ίδια χρονιά κόπηκε και το νόμισμα των 50 χρυσών δραχμών.

Η μία όψη απεικονίζει το κεφάλι του βασιλιά Γεώργιου και η άλλη το βασιλικό οικόσημο. Έχει βάρος 16.12 γρ και καθαρότητα 917. Η διάμετρός του είναι 28 χιλ και το πάχος του 2 χιλ.

Το νόμισμα αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο καθώς κόπηκε σε 182 τεμάχια! Συνεπώς αν έχετε ένα τέτοιο νόμισμα στη συλλογή σας, να γνωρίζετε πως είναι εξαιρετικά σπάνιο και έχει μεγάλη αξία.

Απευθυνθείτε μόνο σε ειδικούς εμπειρογνώμονες που έχουν εμπειρία και είναι σε θέση να εκτιμήσουν την πραγματική αξία ενός σπάνιου νομίσματος.



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ