- 500γρ. κοτόπουλο φιλέτο
- 300γρ. σταφύλι άσπρο (χωρίς κουκούτσια)
- 20ml ελαιόλαδο
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 150ml άσπρο κρασί
- 1 κουταλάκι μέλι
- Χυμό από ένα λεμόνι
- 1 κουταλιά αλεύρι
- 100ml νερό
- Ρίγανη
- Αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές και κρατάμε στην άκρη. Καθαρίζουμε τα σταφύλια και πλένουμε πολύ καλά, αφήνουμε να σουρώσουν.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τα κομμάτια το κοτόπουλο. Αφήνουμε να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί, αλατίζουμε και ρίχνουμε τη ρίγανη.
Προσθέτουμε τα σταφύλια και το μέλι, συμπληρώνουμε με χλιαρό νερό. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
Όταν είναι έτοιμο, στύβουμε το λεμόνι και στο χυμό διαλύουμε το αλεύρι. Περιχύνουμε το φαγητό και αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά ακόμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ξύνουμε φρέσκο πιπέρι.
Συνοδεύεται ιδανικά με ρύζι ή πουρέ.
Το όνομα μου είναι Νεκταρία Κοκκινάκη, είμαι food blogger, ζω και εργάζομαι στο Ηράκλειο αλλά η καταγωγή μου είναι από το Καβούσι του νόμου Λασιθίου.
Η αγάπη μου για τη μαγειρική και κυρίως την παραδοσιακή Κρητική κουζίνα με έκαναν να αποκτήσω ένα χόμπι, να καταγράφω συνταγές από γιαγιάδες και να κρατώ σαν θησαυρό παλιά τετράδια μαγειρικής τους (όσα τουλάχιστον μου εμπιστεύτηκαν). Συνταγές ξεχασμένες, συνταγές στην αυθεντική τους παραδοσιακή μορφή. Ήθελα λοιπόν όλες αυτές οι συνταγές & οι ιστορίες να μην ξεχαστούν γιατί θεωρώ ότι είναι η παράδοση μας, ο πολιτισμός μας, οι ρίζες μας.
Έτσι μέσα από την σελίδα μου kritikes-geuseis.gr μοιράζομαι καθημερινά αγαπημένες κυρίως παραδοσιακές συνταγές με τις ιστορίες τους.
Και πλέον μέσα από το e-kriti.gr θα μοιραζόμαστε μαζί σας κάθε Δευτέρα και Παρασκευή ταξίδια γεύσεων στην παράδοση του τόπου μας!
Θα χαρώ να σας έχω συνοδοιπόρους σε αυτό το γευστικό ταξίδι!
Νεκταρία Κοκκινάκη