ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Σε καραντίνα η μαθήτρια που η μητέρα της διαγνώστηκε με κορωνοϊό

Σε προληπτική καραντίνα 14 ημερών έχει τεθεί η μαθήτρια που φοιτά σε δημοτικό σχολείο του Ηρακλείου, η μητέρα της οποίας είχε διαγνωστεί θετική στον κορωνοϊό.

Σε ανακοίνωσή της η διεύθυνση του 1ου δημοτικού σχολείου, όπου και εντοπίστηκε το κρούσμα σε μητέρα μαθήτρια, επισημαίνει πως τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η μαθήτρια δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα και πως στον χώρο του σχολείου έχει ήδη γίνει απολύμανση και θα λειτουργήσει κανονικά από αύριο Δευτέρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως στο σχολείο μας δεν υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID 19. Έχει επιβεβαιωθεί ως κρούσμα μητέρα παιδιού που φοιτά στο σχολείο μας. Η μητέρα, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, δεν εμφανίζουν συμπτώματα συμβατά με τον COVID 19. Το παιδί θα παραμείνει εκτός σχολείου για δύο εβδομάδες.
Από τη μεριά του σχολείου έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες κι έχουν παρθεί όλα τα μέτρα που χρειάζονται, ώστε οι μαθητές/τριες μας να είναι ασφαλείς. Μάλιστα, για μεγαλύτερη ασφάλεια όλων έγινε απολύμανση σε όλους τους χώρους του σχολείου, αν και δεν προβλέπεται από το πρωτόκολλο, μιας και δεν υπάρχει κρούσμα μέσα στο σχολείο.
Καλύτεροι σύμβουλοι αυτήν τη χρονική στιγμή είναι η ψυχραιμία και η σωστή ενημέρωση.
Για τον λόγο αυτό σας προτείνουμε για οτιδήποτε σας απασχολεί να έρχεστε σε επικοινωνία με το σχολείο, που είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή».



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ