Όποιος ταξίδεψε ποτέ στην Κρήτη, σίγουρα στα παραδοσιακά ταβερνάκια θα γεύτηκε τις πεντανόστιμες μυζηθρόπιτες σε διάφορες παραλλαγές. Τα χανιώτικα μυζηθροπιτάκια με ντόπια μυζήθρα είναι τα αγαπημένα μας και σας παρουσιάζουμε μια από τις πιο εύκολες, αλλά με φοβερό αποτέλεσμα, συνταγές.
Υλικά
Ενα πακέτο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Έξι αυγά
Ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι
120 γραμ. λάδι
1 kg ξινομυζήθρα
Εκτέλεση
1. Χτυπάω καλά τα αβγά.
2. Στη συνέχεια ρίχνω το αλεύρι, το λάδι, και το αλάτι.
3. Αφού τα ζυμώσω καλά προσθέτω και λίγο χλιαρό νερό για να γίνει μαλακιά η ζύμη μου.Στη συνέχεια την αφήνω σε χλιαρό μέρος για δύο ώρες.
4. Από την έτοιμη ζύμη παίρνω λίγο και ανοίγω στο κέντρο της μια λακκουβίτσα, την γεμίζω με μυζήθρα και την κλείνω καλά
5. Κατόπιν το βάζω σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγω με τα δάχτυλα μου, η με τον πλάστη να γίνει πάρα πολύ λεπτή!
6. Σε αντικολλητικό λαδωμένο τηγάνι τηγανίζω της μυζηθρόπιτες και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν!
lovelovetip: δε γίνεται να παραβλέψετε φυσικά ένα βασικό χαρακτηριστικό της κρητικής κουζίνας. Πάρτε μέλι και συνοδέψτε τα μυζηθροπιτάκια, θα ανέβουν επίπεδο!
Καλή σας όρεξη!
#pgnews