Πέμπτη, 24 Ιανουάριος 2019
Κρήτη: Στη μαύρη αγορά το λάδι για «ζεστό» αφορολόγητο χρήμα – Τι αποκάλυψε αγρότης

Κρήτη: Στη μαύρη αγορά το λάδι για «ζεστό» αφορολόγητο χρήμα – Τι αποκάλυψε αγρότης

H απελπισία των αγροτών και των παραγωγών που είναι ετεροεπαγγελματίες είναι μεγάλη όσον αφορά τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις που απορρέουν από τους νέους μνημονιακούς νόμους που βρίσκονται σε πλήρη εφαρμογή. Για χιλιάδες Κρητικούς αγρότες το εισόδημα από το λάδι που παράγουν, είτε είναι συνταξιούχοι, ή μισθωτοί και δημόσιοι υπάλληλοι ήταν το μεγάλο «κληρονομικό» βοήθημα για τις σπουδές των παιδιών τους, την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους και εν τέλει τα τελευταία χρόνια της μεγάλης οικονομικής κρίσης, η επιβίωσή τους. Το 80% της παραγωγής ελαιολάδου της Κρήτης το παράγουν όλοι εκείνοι οι άνθρωποι, που τώρα με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο λόγω της υπερφορολόγησης και των δυσβάστακτων ασφαλιστικών εισφορών που καλούνται να καταβάλλουν ενώ είναι συνταξιούχοι ή άνεργοι ή μισθωτοί που πολλές φορές δεν πληρώνονται.

Δεν είναι τυχαίο όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ κ.Μύρος Χιλετζάκης ότι από την ήδη μειωμένη για φέτος παραγωγή ελαιολάδου που αναμένεται να φτάσει τους 55.000 τόνους στην Κρήτη,οι 25 χιλιάδες παραμένουν αδιάθετοι εξαιτίας ακριβώς αυτού του γεγονότος.Ότι δηλαδή, δεν μπορουν να το πουλήσουν οι ετεροεπαγγελματίες καθώς χρειάζονται παραστατικά,ενώ πολλοί κινδυνεύουν αν χάσουν τη σύνταξή τους ή να φορολογηθούν έξτρα.

Αυτή την περίοδο η τιμή του ελαιολάδου ξεκινά από 3,40 ευρώ και φτάνει τα 3,90 όπως είπε ο κ.Χιλετζάκης.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός ετεροεπαγγελματία ακροατή του Ράδιο Κρήτη που μίλησε στην εκπομπή χωρίς να πει το όνομά του και ούτε λίγο ούτε πολύ, δήλωσε ευθαρσώς ότι εξαιτίας όλων αυτών που περιγράψαμε παραπάνω πούλησε το λάδι του στη «μαύρη αγορά».
Η έκπληξη ήταν ακόμη μεγαλύτερη όταν ο αγρότης αυτός είπε ότι η πώληση των τριών τόνων λαδιού που παρήγαγε έγινε στη Λάρισα χωρίς τιμολόγια και άλλα παραστατικά και μάλιστα προς 4,60 ευρώ το κιλό!!!

«Πήρα είπε 10.000 ευρώ αφορολόγητα γιατί δεν ήθελα να βάλω συνέταιρο το κράτος στον κόπο μου» είπε αγανακτισμένος με αυτά που συμβαίνουν.Και μάλιστα ανέφερε ότι τα χρήματα τα πήρε μετρητά χέρι με χέρι χωρίς να κατατεθούν στην τράπεζα. Αποκάλυψε με λίγα λόγια την παρανομία χωρίς ο ίδιος να φοβάται τις ελεγκτικές αρχές. «Του χρόνου, δήλωσε, θα πουλήσω όλο το λάδι μου με αυτό τον τρόπο γιατί δεν μπορώ διαφορετικά να τα βγάλω πέρα". 

ΠΗΓΗ: http://www.neakriti.gr/?Page=home