Τετάρτη, 26 Ιούνιος 2019

Σπουδαστές σε απόγνωση στο Δημόσιο ΙΕΚ Χανίων

Σε ανακοίνωσή τους, οι σπουδαστές σημειώνουν πως «βιβλία δεν υπάρχουν καν, αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε για φωτοτυπίες, ενώ υλικοτεχνικός εξοπλισμός όπως μαχαίρια, καλλυντικά, στολές εργαστηρίου κλπ.  ούτε για δείγμα!».
Οι σπουδαστές υποστηρίζουν πως «μας απειλούν ότι αν δε βάζουμε από τις τσέπες μας για να λειτουργούν τα μαθήματα και τα εργαστήρια τα τμήματα μας θα κλείσουν» και διαμαρτύρονται γιατί «από τη στιγμή που το ΙΕΚ είναι δημόσιο, υπεύθυνος για τη λειτουργία του είναι το κράτος και όχι οι σπουδαστές ,οι οικογένειες μας και οι καθηγητές μας. Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα αλλάζει το χαρακτήρα του ΙΕΚ, αφού στη πράξη παύει να είναι δημόσιο και βάζει εμπόδιο στις σπουδές μας. Απαιτούμε η σχολή μας με ευθύνη του κράτους να μας παρέχει όλα τα απαραίτητα μέσα (τα αναγκαία εργαλεία, εργαστήρια, βιβλία) για να μπορούμε να σπουδάσουμε».

Οι σπουδαστές ζητούν: «να έχουμε δωρεάν βιβλία, να δίνονται δωρεάν ο ατομικός εξοπλισμός και τα αναλώσιμα σε όλα τα τμήματα, να έχουμε σύγχρονο εξοπλισμό στα εργαστήρια και θέρμανση , πρακτική με πλήρη δικαιώματα και μισθό , δωρεάν πάσο στα ΜΜΜ , δικαίωμα στο επίδομα ανεργία τη περίοδο των σπουδών, να καταργηθεί το αντίτιμο για τις πιστοποιήσεις».

Καλούν την κυβέρνηση, το υπουργείο, το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ ) και την Περιφέρεια να πάρουν θέση και ζητούν από «ίτους καθηγητές μας, τα σωματεία μας και όλους τους μαζικούς φορείς της περιοχής να πάρουν απόφαση στήριξης στα αιτήματα μας».
Με αφορμή τα παραπάνω, την Πέμπτη στις 3μ.μ. συγκαλείται γενική συνέλευση όλων των σπουδαστών του ΙΕΚ.

Πηγή : www.haniotika-nea.gr
9760701903767094930
970x250

neoiorizontes banner bottom