Μετά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της Παρασκευής (28/02), πρσγματοποιήθηκαν και νέες πορείες σε αρκετές πόλεις, φυσικά και στα Χανιά, με πλήθος κόσμου να συγκεντρώνεται στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς χθες το απόγευμα, Τετάρτη 05/03, με αίτημα την απόδοση πολιτικών και ποινικών ευθυνών, ώστε να μη βρεθούν ξανά γενιές αυτής της χώρας στη τωρινή κατάσταση.
Το αίτημα για δικαιοσύνη, είναι πλέον τόσο ισχυρό που μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους μαζικά 3 φορές, απαιτώντας απόδοση ευθυνών για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.
«Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις και δηλώνουμε ότι δεν θα αφήσουμε αυτό το έγκλημα να μην καταδικαστεί», ανέφερε ο Πρόεδρος Συνδέσμου Ιιδωτικών Υπαλλήλων Χανίων.
«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μετά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις που έγιναν την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου σε όλη την Ελλάδσα και στο εξωτερικό», ανέφερε ο Πρόεδρος Συλλόγου Φοιτητών Εστίας Πολυτεχνείου Κρήτης, Νικόλαος Μαράκης.
Λίγο αργότερα, στο συλλαλητήριο βρέθηκε και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, ο οποίος ανέφερε «Ο κόσμος βγήκε στον δρόμο, με το πάνδημο αίτημα της δικαιοσύνης για να αποκαλυφθεί το έγκλημα των Τεμπών, η συγκάλυψη και να τιμωρηθούν οι πρωταίτιοι.»
Παράλληλα, ακούστηκαν τραγούδια στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς, από το συγκρότημα του Μάνου Τρυπιά, πριν ξεκινήσει η βραδινή πορεία.
Ενώ στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η βραδινή πορεία στους δρόμους της πόλης, λίγο μετά τις 20:00.
Πηγή: zarpanews.gr