Αγαπημένο φαγητό, όπως πολύ αγαπημένοι οι χοχλιοί σε όλη την Κρήτη. Τους μαγειρεύουμε με όποιον τρόπο μπορείτε να φανταστείτε. Είναι γρήγορη, εύκολη, αγαπημένη και υγιεινή λύση.
Για την παρακάτω συνταγή θα χρειαστούμε μόνο λαδάκι, κρεμμύδι και φυσικά τους χοχλιούς.
Υλικά: 1 κιλό χοχλιούς, 2/3 της κούπας λάδι, 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, αλάτι.
Εκτέλεση: Καθαρίζουμε με ένα μαχαίρι μπροστά την τσίπα που έχει ο χοχλιός και το κέλυφός του.
Αφού τους καθαρίσουμε όλους του βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό και αρκετό αλάτι.
Μόλις αρχίσουν να βράζουν χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 4 λεπτά.
Έπειτα τους βγάζουμε τους πλένουμε καλά και τους αφήνουμε να σουρώσουν.
Βάζουμε το λάδι και το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα και το τσιγαρίζουμε μέχρι να γίνει διάφανο, αλλά να μην καεί.
Στη συνέχεια βάζουμε μέσα και τους χοχλιούς, αλατίζουμε, ανακατεύουμε και τσιγαρίζουμε σε σιγανή φωτιά για πέντε (5) λεπτά.
Αυτό ήταν το φαγητό μας είναι έτοιμο και πεντανόστιμο.
Συνοδεύστε το με μια ωραία μαρουλοσαλάτα και πατάτες τηγανητές.
Καλή επιτυχία…