Φτιάξτε έτσι το χοιρινό με τα κυδώνια στο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι και όλοι θα σας ζητάνε συνταγή.
Είναι μία γευστική πρόταση της ομάδας Live Kitchen και του Πάνου Παπαδάκη.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 1 κιλό χοιρινό μπούτι ή σπάλα
- 80 γρ ελαιόλαδο
- 50 γρ βούτυρο
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 πράσο
- 250 γρ λευκό κρασί
- 1 κτσ πελτέ ντομάτας
- 1 στικ κανέλας
- Λίγο μπαχάρι
- Ολόκληρο γαρίφαλο
- 2 φύλλα δάφνης
- 5-6 αποξηραμένα δαμάσκηνα
- 100 γρ βρασμένα κάστανα
- 3 πρέζες αλάτι
- πιπέρι
Για τα κυδώνια
- 1-2 κυδώνια
- 30 γρ ζάχαρη
- 50 γρ βούτυρο
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο ,το βούτυρο και σοτάρουμε το χοιρινό μέχρι να πάρει χρώμα.
Βγάζουμε το κρέας σε ένα πιάτο και προσθέτουμε το χοντροκομμένο κρεμμύδι, το πράσο και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.
Βάζουμε μέσα το σοταρισμένο κρέας ,προσθέτουμε το λευκό κρασί, τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ρίχνουμε το στικ κανέλας, το μπαχάρι, το γαρίφαλο, τα φύλλα δάφνης, τα αποξηραμένα δαμάσκηνα και προσθέτουμε βραστό νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας.
Μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα και 45 λεπτά.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κυδώνια.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε την ζάχαρη και βάζουμε ομοιόμορφα τα κομμάτια από τα κυδώνια.
Προσθέτουμε σε κομμάτια το βούτυρο και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να καραμελώσουν.
Κλείνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε τα κυδώνια μέσα στην κατσαρόλα με το κρέας προσθέτουμε τα βρασμένα κάστανα, το αλάτι, το πιπέρι, ρίχνουμε έξτρα βραστό νερό αν χρειάζεται και μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι για ακόμη 20 λεπτά.
Το πιο νόστιμο Πρωτοχρονιάτικο φαγητό είναι έτοιμο να το απολαύσετε εσείς και οι αγαπημένοι σας!
Δείτε το βίντεο:
Πηγή: neakriti.gr