Σπιτικό ψωμί στη γάστρα – Εύκολο – χωρίς ζύμωμα – Συνταγή της Βασούλας!
Υλικά:
550-580 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γραμμάρια αλεύρι για ζυμώματα κίτρινο χωριάτικο
200 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλο
550-580 νερό χλιαρό
80 ml ελαιόλαδο
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκούαλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Πρώτα έχετε βάλει την γάστρας σας,άδεια στον φούρνο στους 270 για 25λεπτά!
Ψήνω 30 λεπτά στους 200,με κλειστό καπάκι γάστρας,και άλλα 30λεπτά στους 180, και αφαιρώ το καπάκι γάστρας!