Πέμπτη, 24 Ιανουάριος 2019
Δήμος Πλατανιά: Γρήγορο Internet για 64 απομακρυσμένους οικισμούς

Δήμος Πλατανιά: Γρήγορο Internet για 64 απομακρυσμένους οικισμούς

Από τον Δήμο Πλατανιά γίνεται γνωστό ότι ολοκληρώθηκε από τον ΟΤΕ, το έργο «RURAL BROADBAND» με την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών σε 64 απομακρυσμένους οικισμούς στο Δήμο Πλατανιά, οι οποίοι πλέον αποκτούν πρόσβαση σε γρήγορο internet με συνδέεις VDSL και ταχύτητες έως 50 Mbps.

Η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν δυο έτη, σε στενή συνεργασία με τον Προϊστάμενο του τεχνικού τμήματος του ΟΤΕ Χανιών κ. Μαραγκάκη, προκειμένου περιοχές του Δήμου μας να προταχθούν ως “λευκές περιοχές”  για την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών και να αποκτήσουν πρόσβαση στο  γρήγορο Internet, ολοκληρώθηκε επιτυχώς.
Με αφορμή την ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού έργου τεχνολογικής υποδομής στο Δήμο Πλατανιά ο Δήμαρχος Γιάννης Μαλανδράκης, επισημαίνει τα εξής:
«Η ολοκλήρωση του έργου RURAL BROADBAND- Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές Λευκές Περιοχές του Δήμου Πλατανιά αποτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο που αφορά στη δημιουργία υποδομών δικτύου για τοποθέτηση οπτικών ινών για τη βελτίωση της βασικής τηλεφωνίας και την παροχή internet, με μεγάλη ταχύτητα, σε όλους τους οικισμούς του Δήμου μας που μέχρι πρόσφατα ήταν χωρίς ευρυζωνικό δίκτυο. Μέσω του εν λόγω έργου όχι μόνο αναβαθμίζεται σημαντικά η υποδομή ΤΠΕ του Δήμου μας αλλά παράλληλα δημιουργούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας -σε τομείς όπως ο τουρισμός, οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις και η άμεση διάθεση αγροτικών προϊόντων- αλλά και για την αξιοποίηση από πλευράς των πολιτών υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης όπως αυτές που αναπτύσσει -και θα λειτουργήσει το προσεχές διάστημα- ο Δήμος Πλατανιά. Ως Δήμος ευχαριστούμε θερμά τον όμιλο ΟΤΕ για τη άριστη συνεργασία που υπήρξε καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησης του έργου και καλούμε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις του Δήμου να αξιοποιήσουν τις νέες ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων».

Από την πλευρά του ομίλου ΟΤΕ ο Δ/ντης ΟΤΕ RURAL SOUTH κ. Γ. Σταθόπουλος, με επιστολή που απέστειλε στο Δήμαρχο Πλατανιά σημειώνει: «Από τη δική μας πλευρά θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για τη συνεργασία σας για την ταχύτερη ολοκλήρωση των εργασιών και ευελπιστούμε τα οφέλη του έργου να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στις περιοχές του Δήμου σας».

Παράλληλα στο επόμενο διάστημα ο ΟΤΕ, όπως μας ενημέρωσε, έχει στον άμεσο προγραμματισμότου την αναβάθμιση των δικτύων στα κέντρα Μοδίου, Κολυμπαρίου, Αλικιανού, Αγ. Μαρινα (καλύπτει και τη ΔΚ Πλατανιά) έτσι ώστε να οι συνδρομητές να μπορούν να “ επιτύχουν” ταχύτητες έως 100Μbps.

Αναλυτικότερα οι  οικισμοί αυτοί είναι: Σέμπρωνας, Πρασές, Λουφαρδιανά, Κεγχρές, Ληδιανά, Νεαρά Εσιανά, Πλατανές, Παλαιά Ρούματα, Κακόπετρος, Δρομόνερο, Φωτακάδον, Ζυμπραγού, Αγ.Γεώργιος,Βασιλιανά, Πεταλιανά, Καρές, Ανώσκελη, Αφράτα, Αστράτηγος, Ροδωπού, Ασπρα νερα, Ραβδούχα, Καμάρα (Τ.Κ.Καλυδωνίας), Μελισσουργιό, Καληδωνία, Πλακάλωνα, Νοχιά,  Γερακιανά, Καρθιανά, Βασιλόπουλο, Πανέθημος, Δελιανά, Καμάρα (Τ.Κ.Δελιανών), Πύργος, Κρύα Βρυση, Άστρικας, Αγ. Αντώνιος, Μετόχιον, Επισκοπή, Γλώσσα, Μοθιανά, Σκαφιώτο, Μαραθοκεφάλα, Βαγί, Σπηλιά, Δρακώνα, Δαρμαροχώρι, Ποντικιανά, Λουκουμιχελιανά, Γαβαλομούρι, Χρυσαυγή, Καλλιθέα, Πολεμάρχι, Ταυρωνίτης, Δέμπλα, Νεριανά, Νέα Ρούματα, Λαγγός, Καράνος, Ορθούνι, Ζούρβα, Λάκκοι, Μεσκλά, Μεσαύλια.