Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος 2019
Γυρίσματα ποιας ταινίας έχουν γίνει στην παλιά γέφυρα του Ταυρωνίτη;

Γυρίσματα ποιας ταινίας έχουν γίνει στην παλιά γέφυρα του Ταυρωνίτη;

Καλοκαίρι 1969, δικτατορία. Σε μια μικρή κωμόπολη, μία παρέα πέντε εφήβων, ο Άρης, ο Αχιλλέας, ο Θωμάς, ο Φανούριος και ο Φώτης, μεγαλώνουν με όνειρα, προκαταλήψεις, μυστικά, ψέματα και πάθη, «οικογενειακά» και πολιτικά. Το συγκεκριμένο καλοκαίρι όμως, θα σημαδέψει τα όνειρά τους… Η Ουρανία είναι μια πόρνη που μένει λίγο έξω από το χωριό. Από το σπιτάκι της δίπλα στη θάλασσα, περνάει όλος ο ανδρικός πληθυσμός του χωριού. Τα παιδιά την παρακολουθούν, τη «ζαχαρώνουν», την ονειρεύονται. Ένας κοινός όρκος τούς δένει μυστικά: να μαζέψουν χρήματα, ώστε η Ουρανία να τους μυήσει στο μυστήριο του έρωτα.

Uranya 11

Ο ονειροπόλος και ευαίσθητος Αχιλλέας, που το μόνο που έχει στο μυαλό του είναι το πότε θα μεγαλώσει για να γίνει αστροναύτης, σπάει το πόδι του, προσπαθώντας να σκαρφαλώσει στη μάντρα του θερινού σινεμά για να δει γυμνή την Μπριζίτ Μπαρντό. Όταν τον μεταφέρουν στην πόλη, θα δει για πρώτη φορά στη ζωή του τηλεόραση και συγκεκριμένα την τηλεόραση μάρκας URANYA. Στο πρόγραμμά της υπόσχεται να δείξει και την εκτόξευση του «Apollo» στο φεγγάρι. Ο Αχιλλέας παθιάζεται μ’ αυτή την ιδέα και αρχίζει να συγκεντρώνει χρήματα μαζί με τους φίλους του για να αγοράσουν μία τηλεοπτική συσκευή. Σύντομα όμως το δίλημμα θα γίνει επιτακτικό. Θα αγοράσουν τηλεόραση (URANYA) ή θα «επισκεφτούν» όλοι μαζί την Ουρανία για να τους εκπαιδεύσει στα μυστικά του έρωτα;

Η Ελληνο-ιταλική ταινία URANYA γυρίστηκε το 2006 στο Νομό Χανίων, σε σκηνοθεσία Κώστας Καπάκας με τους: Άρη ΤσάπηΜαρία Γκράτσια ΚουτσινόταΔημήτρη ΠιατάΣκηνές της μάλιστα έχουν γυριστεί στην παλιά γέφυρα Ταυρωνίτη και την παραλία Καμισιανών!

36929120 2053261661614675 7880293762910388224 n

Η ταινία θα προβληθεί σήμερα Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018 στις 9 το βράδυ
 στην αυλή του Πολιτιστικού συλλόγου Ταυρωνίτη.