Δευτέρα, 18 Δεκέμβριος 2017
Κίσαμος: Ώρα για... ξεμέλωμα

Κίσαμος: Ώρα για... ξεμέλωμα

Στην οικογένεια Χριστοφοράκη στην Καλυβιανή Κισάμου η μελισσοκομική τέχνη διαρκεί εδώ και 23 ολόκληρα χρόνια. Το μεράκι και η αγάπη για τις μέλισσες αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους και οι ίδιοι δηλώνουν πως θα διανύσουν ακόμα περισσότερα χρόνια «παρέα» με τις μέλισσες. Με μεγάλο χαμόγελο και εν ώρα ξεμελώματος  μας φιλοξένησαν στο «εργαστήριο τους» στο οποίο γευτήκαμε τα λαχταριστά τηγανιτά καλιτσουνάκια με επικάλυψη μελιού.
Ετήσια παράδοση για την οικογένεια το ξεμέλωμα που προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης, παρέα με αγαπημένα τους πρόσωπα.

Η ιδιαίτερη αξία του κρητικού μελιού δεν αποτελεί θέμα «τοπικισμού». Τα πλούσια βότανα και τα άγρια φυτά που διαθέτει η κρητική ύπαιθρος, σε συνδυασμό με την έντονη ηλιοφάνεια, κάνουν το μέλι να αποτελεί ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας.
Μα πόσο ευλογημένα είναι αυτά τα μικρά πλασματάκια που μας δίνουν το μέλι, το κερί, την γύρη και τον βασιλικό πολτό. Η φύση μας τα έδωσε όλα απλόχερα, ας την τιμήσουμε και ας την εκμεταλλευτούμε με σοφία...

ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ (από τη στήλη "Επί παντός Κισαμίτικου", εφημερίδα "Νέοι Ορίζοντες", 2-8-2017)

1b

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

neoiorizontes banner bottom