Τρίτη, 16 Οκτώβριος 2018
Που και πως λειτουργεί το Κέντρο Κοινότητας Κισσάμου

Που και πως λειτουργεί το Κέντρο Κοινότητας Κισσάμου

Πριν λίγες μέρες ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας Κισάμου το οποίο στεγάζεται στο πρώην Δημαρχείο Μηθύμνης .
Τα Κέντρα Κοινότητας είναι δομές που σχεδιάστηκαν από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ιδρύθηκαν σε Δήμους και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 με στόχο την κοινωνική ένταξη, την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας Κισάμου περιλαμβάνει τρεις (3) κεντρικούς άξονες και έχουν ως εξής:

Υποδοχή - Ενημέρωση - Υποστήριξη των πολιτών
Πληροφόρηση ή και παραπομπή των πολιτών στα προγράμματα πρόνοιας και κοινωνικής ένταξης που υλοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο όπως το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους  απόρους (ΤΕΒΑ), κοινωνικές δομές και υπηρεσίες  όπως το «Βοήθεια στο σπίτι» Ξενώνες αστέγων, Ξενώνες γυναικών θυμάτων έμφυλης βίας και πολλαπλών διακρίσεων, τα Προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς κ.α. 
Υποστήριξη των πολιτών για την ένταξη τους στα προαναφερόμενα προγράμματα και με ιδιαίτερη έμφαση στην παροχή υποστήριξης κατά τη διαδικασία υποβολής της αίτησης για το πρόγραμμα ΚΕΑ. Τα στελέχη του κέντρου φροντίζουν τόσο για την ορθή συμπλήρωση των αιτήσεων όσο και για τη συλλογή των απαραίτητων συνοδευτικών εγγράφων και δικαιολογητικών.

Συνεργασία με Υπηρεσίες, Φορείς και Δομές 
Συνεργασία και παραπομπή αιτημάτων:
α) Σε κοινωνικές δομές και υπηρεσίες που παρέχονται στα γεωγραφικά όρια της περιοχής λειτουργίας του «Κέντρου Κοινότητας» π.χ. Κοινωνικά Φροντιστήρια, Δομές Ψυχικής Υγείας , Δομές για ΑμεΑ, , Ξενώνες
β) Σε υπηρεσίες απασχόλησης για την ένταξη των ωφελούμενων σε προγράμματα κατάρτισης, δράσεις απασχόλησης, επιμορφωτικά σεμινάρια και σε θέσεις εργασίας
γ) Σε φορείς αρμόδιους για την εφαρμογή προγραμμάτων της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς

Παροχή υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών στην εξασφάλιση ισότιμης πρόσβασης σε αγαθά και υπηρεσίες και προωθούν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων
-Συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική στήριξη σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες και οικογένειες.
-Συμβουλευτική υποστήριξη σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, εργασιακής απασχόλησης και σταδιοδρομίας
-Διοργάνωση εκδηλώσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για κοινωνικά θέματα καθώς και εκδηλώσεις πολιτισμού και επιμορφωτικού περιεχομένου.

Ωφελούμενοι του Κέντρου Κοινότητας είναι όλοι οι πολίτες που κατοικούν στα όρια του Δήμου Κισάμου και ενδεχομένως  βιώνουν:κοινωνικοοικονομικές δυσκολίες, φτώχεια, ανεργία, προβλήματα ενδοοικογενειακής βίας και οικογενειακών δυσαρμονιών, προβλήματα αναπηρίας, είναι μετανάστες και γενικότερα κάθε πολίτης που προσέρχεται ζητώντας να λάβει τις προσφερόμενες υπηρεσίες.
To Kέντρο Κοινότητας στελεχώνεται από επιστημονικό προσωπικό, την  Κοινωνική Λειτουργό - Συντονίστρια κ. Χρυσή  Πευκιανάκη και τη Ψυχολόγο κ. Κωνσταντίνα Μπαλάσκα.
ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΟΙΝΟΥ: 
Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00- 15:00. 
Τηλέφωνα: 28220 - 31.989, 28220 - 83.105
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
FB : Κέντρο Κοινότητας Κισάμου
perrakis600