Κυριακή, 17 Φεβρουάριος 2019
Κίσαμος: Έντονη διαμαρτυρία! Βγάζουν τα σχολεία του Έλους από τη λίστα των δυσπρόσιτων

Κίσαμος: Έντονη διαμαρτυρία! Βγάζουν τα σχολεία του Έλους από τη λίστα των δυσπρόσιτων

Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν προς κάθε υπεύθυνο εκπαιδευτικοί και γονείς του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Έλους για την προτεινόμενη μοριοδότηση των σχολείων μας και πιο συγκεκριμένα για την πρόταση του Υπουργείου με την οποία τα σχολεία του Έλους βγαίνουν από τον πίνακα των δυσπρόσιτων.

Να σημειώσουμε ότι στην κατηγορία δυσπρόσιτα κατατάσσονται όλες οι σχολικές μονάδες που προτείνεται να μοριοδοτηθούν από 10 έως 14 μόρια.
Τα σχολεία αυτά:
α) Βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από την έδρα του Νομού.
β) Βρίσκονται σε μεγάλο υψόμετρο.
γ) Είναι σε νησιωτικές ή/και παραμεθόριες περιοχές.
δ) Είναι δύσκολα προσβάσιμα λόγω των ιδιαίτερων συγκοινωνιακών συνθηκών.
ε) Έχουν, συνήθως, μικρή οργανικότητα.Να σημειωθεί ότι υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου, προσπάθησε από το βήμα της Βουλής να κατευνάσει τις όποιες ανησυχίες έχει προκαλέσει η διαδικασία της νέας μοριοδότησης των σχολικών μονάδων που βρίσκεται ακόμα σε διαβούλευση και έχει θέσει σε επιφυλακή τους εκπαιδευτικούς αλλά και τις τοπικές κοινωνίες. Πάντως, τα όσα είπε ο υπουργός Παιδείας ουδόλως καθησύχασαν γονείς και εκπαιδευτικούς που εκφράζουν τους φόβους τους ότι η διαδικασία αυτή είναι προάγγελος λουκέτων σε σχολεία που βρίσκονται σε μικρές και δυσπρόσιτες περιοχές.

*ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 31-1-2018.