Κυριακή, 22 Απρίλιος 2018
"Επεμβάσεις στο ιστορικό κέντρο της Κισάμου" - Mια εξαιρετική διπλωματική εργασία

"Επεμβάσεις στο ιστορικό κέντρο της Κισάμου" - Mια εξαιρετική διπλωματική εργασία

Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στην Αθήνα, παρουσίασαν στις 15 Μαρτίου την Διπλωματική τους εργασία η Νεκταρία Λαϊνάκη και η Ειρήνη Μαλακού με θέμα: "Επεμβάσεις στο ιστορικό κέντρο της Κισάμου".

Επιβλέποντες καθηγητές ήταν οι: T. Παπαϊωάννου, Γ. Γιαννίτσαρης, Ε. Τσακανίκα. Η παρουσίαση εμπεριείχε πλούσιο φωτογραφικό και οπτικό υλικό από την πόλη της Κισάμου, συνοδευόμενο από μακέτες, αρχιτεκτονικά σχέδια, 3d απεικονίσεις και σκίτσα.

Η χάραξη ενός ιστορικού περιπάτου που ενώνει τα σημαντικά ιστορικά μνημεία της πόλης της Κισάμου αποτελεί την κεντρική ιδέα της επέμβασης. Με την κατασκευή ενός νέου μονοπατιού στο σημείο αυτό επιχειρείται να δημιουργηθείένας περίπατος ο οποίοςενώνει τα σημαντικά ιστορικά αυτά σημεία της πόλης.

29214453 10215722680567942 7530643348676149248 n

*Το σχετικό ρεπορτάζ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό δημοσιεύεται στην εφημερίδα "ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" της Τετάρτης 11 Απριλίου. 

 

Σχετικά Άρθρα

 • Σεισμική δόνηση στην περιοχή του Πλατάνου
  Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στη δυτική Κρήτη στις 17:32 σήμερα 18 Απριλίου.
  Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται 22 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Πλατάνου και 55 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 2 χιλιόμετρα.
 • Κίσαμος: Όλα έτοιμα για τις «Ημέρες Τουρισμού 2018»
  Με τις εγγραφές να έχουν ξεπεράσει τις 200, ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για την δράση «Ημέρες Τουρισμού» 2018 από τον Δήμο Κισάμου. 
  Οι εγγραφές θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 19 Απριλίου και ώρα 3 μ.μ.
  Η εγγραφή είναι υποχρεωτική για την συμμετοχή στα δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια και δεν θα υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής χωρίς να έχει προηγηθεί εγγραφή.
  Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί φάκελος συμμετέχοντα και βεβαίωση παρακολούθησης.

  Υπενθυμίζεται ότι οι τρόποι εγγραφής στα σεμινάρια είναι οι εξής: 

  1. Μπαίνοντας στην πλατφόρμα εγγραφών (www.daysontourism.gr) και πατώντας εγγραφή. Μπορείτε επίσης μέσω της σελίδας να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των σεμιναρίων. 

  2. Στην γραμματεία του Δήμου Κισάμου σε εργάσιμες ημέρες και ώρες και τηλεφωνικά στο 2822340200.

  3. Επικοινωνώντας με το Κέντρο Κοινότητας Κισάμου στα τηλέφωνα 28220 - 31.989 και 28220 - 83.105 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες. 

  Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Απριλίου και ώρα 8.30 μ.μ. στο Τσατσαρωνάκειο Πολιτιστικό Πολύκεντρο στο Καστέλλι. 

  Το πρόγραμμα του τετραημέρου έχει ως εξής: 

  Πέμπτη 19 Απριλίου 8.30 μ.μ.: Τελετή έναρξης. Παρουσίαση της προσπάθειας της τοπικής κοινωνίας Μελάμπων Δήμου Αγίου Βασιλείου, για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού.
  Οι Μέλαμπες είναι ένα από τα 26 χωριά του Δήμου Αγίου Βασιλείου, με 500 περίπου μόνιμους κατοίκους οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με την γεωργία και την κτηνοτροφία. Τι τους οδήγησε στον τουρισμό, πως οργανώθηκε η τοπική κοινωνία, ποιες υποδομές δημιουργήθηκαν, τι δράσεις υλοποιήθηκαν, ποιος είναι ο σχεδιασμός και ποια τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα.
  Θα γίνει παρουσίαση της προσπάθειας της τοπικής κοινωνίας για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού και αναλυτικά:
  -Λόγοι που δημιούργησαν την αναγκαιότητα,
  -Αξιοποίηση ιστορικού, λαογραφικού, φυσικού, περιβαλλοντικού πλούτου,
  -Υποδομές, δράσεις που έχουν υλοποιηθεί,
  -Αποτελέσματα.
  Ομιλητής: Αντώνης Τσουρδαλάκης - Εκπαιδευτικός - Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αγίου Βασιλείου.

  Παρασκευή 20 Απριλίου 
  8.30 π.μ. - 2.30 μ.μ.: SchoolDay - Ημέρα αφιερωμένη στα παιδιά. Γιατί να επιλέξω να ασχοληθώ με τον τουρισμό; Τι μέλλον μπορεί να υπάρχει και τι σημαίνει επιχειρηματικότητα και τουρισμός.

  4-8 μ.μ.: Σεμινάριο: Καθαρίστρια, Καμαριέρα ή Housekeeper; Θεωρητικό και πρακτικό κομμάτι για καμαριέρες ξενοδοχείων από την ομάδα του μοναδικού και πολυβραβευμένου Avra Imperial Hotel στο Κολυμπάρι. Κανόνες υγιεινής, στρώσιμο κρεβατιού και αντιμετώπιση προβλημάτων, είναι μόνο μερικά από τα θέματα που θα μας αναλύσει η ομάδα της κας Ζωιδάκη, προϊσταμένης ορόφων του ξενοδοχείου Avra Imperial.

  Σάββατο 21 Απριλίου 
  9.30 - 10.15 π.μ.: Ομιλία: Η Κίσαμος του 2018. Τουριστικές προοπτικές και πώς να ξεπεράσουμε το αποκλειστικό μοντέλο «Ήλιος και Θάλασσα». 
  Εισηγητής: Κυριάκος Κώτσογλου, Μηχανικός Παραγωγής & Διοίκησης PhD, Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης, Γενικός Διευθυντής Ομίλου Κρομμυδάκη.

  10.30 π.μ. - 1 μ.μ.: Σεμινάριο: Barista Academy By VK Quality Brands. Ο μυστικός κόσμος του καφέ μπορεί να περιέχει πολύ μυστήριο, αλλά εμείς είπαμε να λύσουμε μερικές απορίες με τη βοήθεια της εταιρείας Βεργανελάκης - Κοτσιφάκης ΑΕΒΕ, η οποία έχοντας συνεργασία με κορυφαίες εταιρείες καφέ στον κόσμο γνωρίζει κάτι παραπάνω. Ο καταξιωμένος και βραβευμένος Barista Trainier της εταιρείας, Γιάννης Χριστουλάκης, θα μας μυήσει στον μαγικό κόσμο του καφέ και της προετοιμασίας του.

  2-8 μ.μ.: Σεμινάριο: Λειτουργία εστιατορίου από το Α έως το Ω. Υγιεινή και εμφάνιση προσωπικού, φροντίδα και διαχείριση εξοπλισμού, στρώσιμο τραπεζιού, υποδοχή πελάτη και λήψη παραγγελίας, είναι μερικά από τα θέματα που θα αναλύσουμε.
  Εισηγητής: Νίκος Νικολαϊδης, Είναι το «καλό παιδί» του τουρισμού. Σπούδασε hotel management, έχει εργαστεί σε μερικά από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία των Χανίων και της Κύπρου και σήμερα εκτός από εκπαιδευτής της είναι Food & Beverage Manager.

  Κυριακή 22 Απριλίου 
  12 μ. - 1.30 μ.μ.: Ομιλία: «Η υψηλή γαστρονομική αξία της Κρητικής κουζίνας, εντός και εκτός Κρήτης».
  Ομιλητής: Μανώλης Παπουτσάκης - Chef. Μπορεί να σπούδασε φιλολογία και φιλοσοφία αλλά τον έχουμε γνωρίσει ως Chef και λόγω των δημιουργιών του στη Θεσσαλονίκη, στο γνωστό «Χαρούπι», που αποτελεί σημείο αναφοράς για την Κρητική κουζίνα έξω από τα σύνορα του νησιού. Ειδικεύεται στην Κρητική κουζίνα προσπαθώντας να της δώσει έναν αέρα ανανέωσης πάντα με σεβασμό.

  1.30 - 2 μ.μ.: Ομιλία: «Η Αρχαία Κίσαμος».
  Ομιλήτρια: Σταυρούλα Μαρκουλάκη - Αρχαιολόγος.
  Είναι η Κίσαμος πλούσια και πόσους θησαυρούς έχει; Αλήθεια πόσο οι τουριστικοί φορείς και επιχειρηματίες γνωρίζουν τον πραγματικό πλούτο της Κισάμου και πόσο αυτός προβάλλεται; Μια σύγχρονη συζήτηση για αρχαία.

  4.30 - 8 μ.μ.: Σεμινάριο: Λειτουργία ξενοδοχείου και reception
  Εισηγητής: Σπύρος Κρασαδάκης - Sales and Reservations Manager at Giannoulis Hotel & Resorts.
  Πόσο απλή είναι άραγε η σωστή λειτουργία ενός ξενοδοχείου; Υπάρχουν «συνηθισμένα» παράπονα και πώς τα διαχειριζόμαστε; Πως μπορούμε να κάνουμε τη λειτουργία ενός μικρού ξενοδοχείου πιο σωστή και ταυτόχρονα πιο εύκολη; Σε αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα θα δώσουμε απαντήσεις σε ένα σεμινάριο… ειδικά για τα ξενοδοχεία.

  *Οι «Ημέρες τουρισμού» διοργανώνονται για πρώτη χρονιά από τον Δήμο Κισάμου, με την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου & Σελίνου και τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Χανίων, του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων, του Νέου Εμπορικού Συλλόγου Κισάμου και της Ένωσης Ιδιοκτητών Τουριστικών Μονάδων Κισάμου.
   
 • Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στο Καστέλλι
  Η Φωτογραφική Ομάδα του Γενικού Λυκείου - ΕΠΑΛ Κισάμου παρουσιάζει την Παρασκευή 20 Απριλίου και ώρα 9 μ.μ. στο Λύκειο Κισάμου ένα μικρό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους.

  Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
  9 μ.μ.: Προβολή της μικρού μήκους ταινίας της περσινής ομάδας μαθητών: «Από τους τοίχους στα Δικαστήρια».
  Υπόθεση: Ο Γιάννης ξεκινά με όνειρα τα οποία βρίσκουν εμπόδια στην υλοποίησή τους.

  9.10 μ.μ.: Προβολές ταινιών μικρού μήκους (θα προβληθούν 10 ταινίες Ελλήνων και ξένων σκηνοθετών με φαντασία και μεράκι).
  Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει στο χώρο έκφρασης της ομάδας και έκθεση φωτογραφίας.

neoiorizontes banner bottom