Πέμπτη, 19 Ιούλιος 2018
"Επεμβάσεις στο ιστορικό κέντρο της Κισάμου" - Mια εξαιρετική διπλωματική εργασία

"Επεμβάσεις στο ιστορικό κέντρο της Κισάμου" - Mια εξαιρετική διπλωματική εργασία

Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στην Αθήνα, παρουσίασαν στις 15 Μαρτίου την Διπλωματική τους εργασία η Νεκταρία Λαϊνάκη και η Ειρήνη Μαλακού με θέμα: "Επεμβάσεις στο ιστορικό κέντρο της Κισάμου".

Επιβλέποντες καθηγητές ήταν οι: T. Παπαϊωάννου, Γ. Γιαννίτσαρης, Ε. Τσακανίκα. Η παρουσίαση εμπεριείχε πλούσιο φωτογραφικό και οπτικό υλικό από την πόλη της Κισάμου, συνοδευόμενο από μακέτες, αρχιτεκτονικά σχέδια, 3d απεικονίσεις και σκίτσα.

Η χάραξη ενός ιστορικού περιπάτου που ενώνει τα σημαντικά ιστορικά μνημεία της πόλης της Κισάμου αποτελεί την κεντρική ιδέα της επέμβασης. Με την κατασκευή ενός νέου μονοπατιού στο σημείο αυτό επιχειρείται να δημιουργηθείένας περίπατος ο οποίοςενώνει τα σημαντικά ιστορικά αυτά σημεία της πόλης.

29214453 10215722680567942 7530643348676149248 n

*Το σχετικό ρεπορτάζ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό δημοσιεύεται στην εφημερίδα "ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" της Τετάρτης 11 Απριλίου. 

 

Σχετικά Άρθρα

 • Εξιχνιάστηκαν έξι υποθέσεις κλοπών σε Κίσαμο και Πλατανιά
  Εξιχνιάστηκαν από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κισάμου, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και Αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, έξι (6) υποθέσεις κλοπών που διαπράχθηκαν σε οικείες των Δήμων Κισάμου και Πλατανιά. 

  Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας ηλικίας 28 και 31 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
  Ειδικότερα, στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού σχεδίου αντιμετώπισης του φαινομένου των διαρρήξεων και κλοπών και σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 28χρονος από κοινού με τον 31χρονο κατά το χρονικό διάστημα από 02.05.2018 έως 13.05.2018 είχαν εισέλθει συνολικά σε έξι οικίες αφαιρώντας χρήματα κοσμήματα και διάφορα αντικείμενα συνολικής χρηματικής αξίας μεγαλύτερης των 10.000 ευρώ.
  Μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων αποδόθηκαν στους παθόντες.Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.
 • Κίσαμος: Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 21χρονου για πορνογραφία ανηλίκων
  Από το Αστυνομικό Τμήμα Κισάμου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 21χρονου ημεδαπού, για πορνογραφία ανηλίκων.
  Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Κισάμου, σύμφωνα με την οποία άγνωστος άνδρας έχοντας αποκτήσει την εμπιστοσύνη ανήλικης ημεδαπής, κατάφερε να της αποσπάσει μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης άσεμνες φωτογραφίες.
  Στη συνέχεια απαιτούσε την αποστολή νέων φωτογραφιών, προκειμένου να μην δημοσιεύσει τις εν λόγω φωτογραφίες στο διαδίκτυο.

  Στο πλαίσιο αυτό, από την ανωτέρω Υπηρεσία διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, από όπου προέκυψαν τα στοιχεία του 21χρονου.
  Ύστερα από παραγγελία του Αστυνομικού Τμήματος Κισάμου, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του 21χρονου σε περιοχή του Δήμου Λέσβου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μυτιλήνης, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκε και κατασχέθηκε ηλεκτρονικός υπολογιστής και ψηφιακά μέσα που ταυτοποιούν την εμπλοκή του στην υπόθεση.
  Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.
  Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
 • Νέα Δημοκρατία: Ο Γιώργος Καρτσωνάκης μοναδικός υποψήφιος για πρόεδρος στην Τοπική Κισάμου
  Εκλογές για την ανάδειξη νέων προέδρων και διοικητικών συμβουλίων θα πραγματοποιηθούν στις τοπικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας και στις ΝΟΔΕ την Κυριακή 13 Μαΐου. 
  Μάλιστα, αυτές θα διεξαχθούν με το νέο καταστατικό, σύμφωνα με το οποίο τόσο ο νέος πρόεδρος και τα μέλη της ΝΟΔΕ, όσο και οι πρόεδροι των τοπικών Οργανώσεων θα εκλέγονται από τη βάση. 

  Στην Τοπική Δήμου Κισάμου μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος θα είναι ο Γιώργος Καρτσωνάκης, ενώ υποψήφια μέλη θα είναι (αλφαβητικά) οι: Δημήτριος Βαρουχάκης, Μιχαήλ Θεοδωρογλάκης, Κωνσταντίνος Κομπογεννητάκης, Δημήτριος Λιουδάκης, Παναγιώτα Μενεγάκη, Στυλιανός Ξηρουχάκης, Αντώνιος Παπαδάκης, Εμμανουήλ Ρημαντωνάκης και Εμμανουήλ Φουρναράκης.

  Υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΟΔΕ Χανίων θα είναι οι: Γεώργιος Μαρκουλάκης και Κωνσταντίνος Σφυριδάκης, ενώ υποψήφιοι πρόεδροι στις Τοπικές Οργανώσεις θα είναι οι: Νικόλαος Κοκολάκης, Ανδρέας Ρωμανιάς (Αποκόρωνα), Νικόλαος Δρακάκης (Καντάνου - Σελίνου), Γεώργιος Καρτσωνάκης (Κισάμου), Γεώργιος Γαλάνης, Εμμανουήλ Κουβαριτάκης (Πλατανιά): Χρήστος  Σοφούλης (Σφακίων) και Πέτρος Δρακάκης (Χανίων).

charoupia villa

neoiorizontes banner bottom