Saturday, 23 Μαρτίου 2019
"Επεμβάσεις στο ιστορικό κέντρο της Κισάμου" - Mια εξαιρετική διπλωματική εργασία

"Επεμβάσεις στο ιστορικό κέντρο της Κισάμου" - Mια εξαιρετική διπλωματική εργασία

Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στην Αθήνα, παρουσίασαν στις 15 Μαρτίου την Διπλωματική τους εργασία η Νεκταρία Λαϊνάκη και η Ειρήνη Μαλακού με θέμα: "Επεμβάσεις στο ιστορικό κέντρο της Κισάμου".

Επιβλέποντες καθηγητές ήταν οι: T. Παπαϊωάννου, Γ. Γιαννίτσαρης, Ε. Τσακανίκα. Η παρουσίαση εμπεριείχε πλούσιο φωτογραφικό και οπτικό υλικό από την πόλη της Κισάμου, συνοδευόμενο από μακέτες, αρχιτεκτονικά σχέδια, 3d απεικονίσεις και σκίτσα.

Η χάραξη ενός ιστορικού περιπάτου που ενώνει τα σημαντικά ιστορικά μνημεία της πόλης της Κισάμου αποτελεί την κεντρική ιδέα της επέμβασης. Με την κατασκευή ενός νέου μονοπατιού στο σημείο αυτό επιχειρείται να δημιουργηθείένας περίπατος ο οποίοςενώνει τα σημαντικά ιστορικά αυτά σημεία της πόλης.

29214453 10215722680567942 7530643348676149248 n

*Το σχετικό ρεπορτάζ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό δημοσιεύεται στην εφημερίδα "ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" της Τετάρτης 11 Απριλίου. 

 

Σχετικά Άρθρα

 • Κίσαμος: Φθινοπωρινή βόλτα σε ένα πανέμορφο ορεινό χωριό (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)
  Ο Νομός Χανίων είναι γεμάτος κρυμμένους θησαυρούς, κάποιους τουριστικά πιο γνωστούς και κάποιους, οι οποίοι περιμένουν ακόμα να εξερευνηθούν.
  Έτσι, με αφετηρία το νέο αυτόνομο Ναό του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού σε ένα μικρό ορεινό χωριό της Κισάμου, το Σηρικάρι, 55 χιλιόμετρα από τα Χανιά, μέσα από… στενή παρακολούθηση της βροχής, ξεκίνησε την προηγούμενη Κυριακή άλλο ένα οδοιπορικό στο πιο άκρο βορειοδυτικό τμήμα της Κρήτης για να εξερευνήσουμε και να διασχίσουμε το φαράγγι με το μαγευτικό καστανόδασος.Φτάνουμε στα τέλη του φθινοπώρου και η φύση έχει πάρει τα πιο φανταχτερά της χρώματα.
  Οι εικόνες που αποτυπώνουμε, λες και είναι σε καμβά.Στο Σηρικάρι σχηματίζεται ένα εκπληκτικό δάσος με θεόρατες καστανιές, μικρούς καταρράκτες και τρεχούμενα ρυάκια. Η πυκνή βλάστηση στο φαράγγι και στην τριγύρω περιοχή οργιάζει, με πολλά βότανα και δέντρα της Κρήτης να εναλλάσσονται συνεχώς. Αιγοπρόβατα, πτηνά που παίζουν, φτερουγίζουν και κελαηδούν, σχηματίζοντας μια υπέροχη αρμονία.

  Δείτε τις φωτογραφίες: 

  sirikari-kastanodasos

  sirikari2

  sirikari3


  sirikari4

  sirikari5

  sirikari6

  sirikari7

  sirikari8

  sirikari9

  sirikari10

  sirikari11

  sirikari12

  sirikari12

  sirikari1

  sirikari13

  sirikari14

  sirikari15

  sirikari16

  sirikari17

  sirikari18

  sirikari19

  sirikari20

  sirikari21

  sirikari22

  sirikari23

  sirikari24

  sirikari25

  sirikari26

  sirikari27

  sirikari28

  sirikari29

  sirikari30

  sirikari37

  sirikari38

  sirikari46

  sirikari45

  sirikari44

  sirikari41

  sirikari42

  sirikari48

  sirikari47

  sirikari36

  sirikari34

  sirikari33

  sirikari32

  sirikari31

  sirikari49

  hania.news
  .gr
 • Κίσαμος: Επιτυχημένη μια ακόμη εθελοντική αιμοδοσία στον Πλάτανο
  Οι Ενορίες Πλατάνου Κισάμου καθώς καθ όλοι οι φορείς της κωμοπόλεως θα ήθελαν να ευχαριστήσουν μέσω του τύπου τον ιατρό κ. Μιχαήλ Μεγαλούδη από το Κέντρο Υγείας Κισάμου, τις νοσηλεύτριες κ. Μαρία Νταμπακάκη και κ. Αφροδίτη Πλατσιδάκη και τον οδηγό κ. Δημήτριο Κουγιουμουτζάκη από το Τμήμα Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χανίων, για τον κόπο που έκαναν να έρθουν στον Πλάτανο και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη Εθελοντική Αιμοδοσία, η οποία έγινε την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου στο Ενοριακό Κέντρο Πλατάνου.

  Επίσης, θα θέλαμε ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες που έκαναν το όραμα πραγματικότητα: Μιχαήλ Καλογεράκη, Νικόλαο Κατερουδάκη, Σταύρο Κατερουδάκη, Φώτιο Κομπογεννητάκη, Νικόλαο Κουφογιαννάκη, Εμμανουήλ Λουπασάκη, Ιωάννη Μαντζοράκη, Ιωάννη Μπαλαδάκη, Ιωάννη Μπουζάκη, Αριστείδη Νικολακάκη, Ιωάννη Νικολακάκη, Παναγιώτη Νικολακάκη, Μαριάννα Σαριδάκη, Ηλία Σκορδυλάκη, Αλέξανδρο Τζουγανάκη, Δήμητρα Τριανταφυλλάκη, Νικόλαο Τριανταφυλλάκη, Ηλία Θανούκο, Ιωάννη Χρ. Ανουσάκη, Καλλιόπη Ξηράκη, Ιωάννη Φωτ. Ανουσάκη, Ειρήνη Μπουλάκη, Αικατερίνη Γρυλλάκη, Αθηνά Ξηρουχάκη, Νεκτάριο Μαραθάκη και Μαρίζα Πατεράκη που αφιέρωσαν λίγο χρόνο από τη ζωή τους για να σώσουν άλλες ζωές, στην τωρινή δύσκολη εποχή.

  Με το παράδειγμα τους αποδεικνύουν, στην ζοφερή πραγματικότητα που ζούμε, το μεγαλείο και την αξία της προσφοράς που είναι αναγκαία ιδιαίτερα σήμερα.
  Σε μια εποχή που οι αξίες και τα ιδανικά έχουν χάσει το νόημά τους, αυτή η ευαισθησία και η αγάπη τους για τον συνάνθρωπο γίνεται πυξίδα για να ξαναβρεί ο άνθρωπος το αληθινό νόημα της ζωής του, αποδεικνύοντας ότι όταν ο καθένας που θέλει μπορεί να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο.
  Επίσης, ευχαριστούμε και εκείνους που ήλθαν και είχαν στην διάθεση να προσφέρουν, αλλά για διάφορους λόγους αυτό δεν κατέστη δυνατόν.
  Τέλος, να ευχηθούμε αυτή η προσπάθεια να συνεχίσει να βρίσκει ανταπόκριση στο μέλλον αλλά συνάμα και μίμηση γιατί η προσφορά αυτή χαρίζει ζωή στον συνάνθρωπο.
 • Θαυμαστής της Κισάμου γνωστός ηθοποιός
  Πέρσι βρέθηκε στον Μπάλο (απ' όπου και η κάτω φωτογραφία ), ενώ φέτος επέλεξε το Λαφονήσι επιβεβαιώνοντας την αγάπη του για τις παγκοσμίου φήμες Κισαμίτικες παραλίες για τις οποίες όπου σταθεί κι όπου βρεθεί μιλάει με τα καλύτερα λόγια. Ο λόγος για τον γνωστό ηθοποιό Στράτο Τζώρτζογλου τον οποίο συναντήσαμε το μεσημέρι της Κυριακής στα Πλοκαμιανά ολίγον... αγχωμένο καθώς μας ρώτησε αν θα βρει κάποια ελέυθερη ξαπλώστρα στην λαοφιλή παραλία. 

  20864162 1799279320363110 90186786 n

  tzortzoglou 7

  η
53708104_10218823086073301_6626308662761619456_n.jpg