Κυριακή, 22 Απρίλιος 2018
Kαστέλλι: Εργαστήρι δημιουργικότητας για παιδιά

Kαστέλλι: Εργαστήρι δημιουργικότητας για παιδιά

Ο Φιλολογικός Σύλλογος Κισάμου προσκαλεί παιδιά της ΣΤ' (6ης) Τάξης Δημοτικού που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν δωρεάν σε εργαστήρι δημιουργικότητας, υπό την καθοδήγηση του καλλιτέχνη κ. Μιχάλη Νταουντάκη που προσφέρεται να τα μυήσει στα μυστικά της καλλιτεχνικής δημιουργίας (δημιουργική γραφή - θεατρική έκφραση - κουκλοθέατρο - κατασκευές).

Το εργαστήρι θα λειτουργεί στη Βιβλιοθήκη του Συλλόγου (Σκαλίδη 58) κάθε Παρασκευή 5-7 το απόγευμα.
Δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται στη Βιβλιοθήκη κατά τις ώρες της λειτουργίας της, από Δευτέρα έως και Παρασκευή (6-9 το βράδυ) και Σάββατο (11 π.μ. - 1 μ.μ.) μέχρι και την Πέμπτη 19-4-2018.
Θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 12 άτομα.  

Από τον Σύλλογο

Σχετικά Άρθρα

 • Σεισμική δόνηση στην περιοχή του Πλατάνου
  Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στη δυτική Κρήτη στις 17:32 σήμερα 18 Απριλίου.
  Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται 22 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Πλατάνου και 55 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 2 χιλιόμετρα.
 • Κίσαμος: Όλα έτοιμα για τις «Ημέρες Τουρισμού 2018»
  Με τις εγγραφές να έχουν ξεπεράσει τις 200, ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για την δράση «Ημέρες Τουρισμού» 2018 από τον Δήμο Κισάμου. 
  Οι εγγραφές θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 19 Απριλίου και ώρα 3 μ.μ.
  Η εγγραφή είναι υποχρεωτική για την συμμετοχή στα δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια και δεν θα υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής χωρίς να έχει προηγηθεί εγγραφή.
  Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί φάκελος συμμετέχοντα και βεβαίωση παρακολούθησης.

  Υπενθυμίζεται ότι οι τρόποι εγγραφής στα σεμινάρια είναι οι εξής: 

  1. Μπαίνοντας στην πλατφόρμα εγγραφών (www.daysontourism.gr) και πατώντας εγγραφή. Μπορείτε επίσης μέσω της σελίδας να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των σεμιναρίων. 

  2. Στην γραμματεία του Δήμου Κισάμου σε εργάσιμες ημέρες και ώρες και τηλεφωνικά στο 2822340200.

  3. Επικοινωνώντας με το Κέντρο Κοινότητας Κισάμου στα τηλέφωνα 28220 - 31.989 και 28220 - 83.105 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες. 

  Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Απριλίου και ώρα 8.30 μ.μ. στο Τσατσαρωνάκειο Πολιτιστικό Πολύκεντρο στο Καστέλλι. 

  Το πρόγραμμα του τετραημέρου έχει ως εξής: 

  Πέμπτη 19 Απριλίου 8.30 μ.μ.: Τελετή έναρξης. Παρουσίαση της προσπάθειας της τοπικής κοινωνίας Μελάμπων Δήμου Αγίου Βασιλείου, για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού.
  Οι Μέλαμπες είναι ένα από τα 26 χωριά του Δήμου Αγίου Βασιλείου, με 500 περίπου μόνιμους κατοίκους οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με την γεωργία και την κτηνοτροφία. Τι τους οδήγησε στον τουρισμό, πως οργανώθηκε η τοπική κοινωνία, ποιες υποδομές δημιουργήθηκαν, τι δράσεις υλοποιήθηκαν, ποιος είναι ο σχεδιασμός και ποια τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα.
  Θα γίνει παρουσίαση της προσπάθειας της τοπικής κοινωνίας για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού και αναλυτικά:
  -Λόγοι που δημιούργησαν την αναγκαιότητα,
  -Αξιοποίηση ιστορικού, λαογραφικού, φυσικού, περιβαλλοντικού πλούτου,
  -Υποδομές, δράσεις που έχουν υλοποιηθεί,
  -Αποτελέσματα.
  Ομιλητής: Αντώνης Τσουρδαλάκης - Εκπαιδευτικός - Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αγίου Βασιλείου.

  Παρασκευή 20 Απριλίου 
  8.30 π.μ. - 2.30 μ.μ.: SchoolDay - Ημέρα αφιερωμένη στα παιδιά. Γιατί να επιλέξω να ασχοληθώ με τον τουρισμό; Τι μέλλον μπορεί να υπάρχει και τι σημαίνει επιχειρηματικότητα και τουρισμός.

  4-8 μ.μ.: Σεμινάριο: Καθαρίστρια, Καμαριέρα ή Housekeeper; Θεωρητικό και πρακτικό κομμάτι για καμαριέρες ξενοδοχείων από την ομάδα του μοναδικού και πολυβραβευμένου Avra Imperial Hotel στο Κολυμπάρι. Κανόνες υγιεινής, στρώσιμο κρεβατιού και αντιμετώπιση προβλημάτων, είναι μόνο μερικά από τα θέματα που θα μας αναλύσει η ομάδα της κας Ζωιδάκη, προϊσταμένης ορόφων του ξενοδοχείου Avra Imperial.

  Σάββατο 21 Απριλίου 
  9.30 - 10.15 π.μ.: Ομιλία: Η Κίσαμος του 2018. Τουριστικές προοπτικές και πώς να ξεπεράσουμε το αποκλειστικό μοντέλο «Ήλιος και Θάλασσα». 
  Εισηγητής: Κυριάκος Κώτσογλου, Μηχανικός Παραγωγής & Διοίκησης PhD, Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης, Γενικός Διευθυντής Ομίλου Κρομμυδάκη.

  10.30 π.μ. - 1 μ.μ.: Σεμινάριο: Barista Academy By VK Quality Brands. Ο μυστικός κόσμος του καφέ μπορεί να περιέχει πολύ μυστήριο, αλλά εμείς είπαμε να λύσουμε μερικές απορίες με τη βοήθεια της εταιρείας Βεργανελάκης - Κοτσιφάκης ΑΕΒΕ, η οποία έχοντας συνεργασία με κορυφαίες εταιρείες καφέ στον κόσμο γνωρίζει κάτι παραπάνω. Ο καταξιωμένος και βραβευμένος Barista Trainier της εταιρείας, Γιάννης Χριστουλάκης, θα μας μυήσει στον μαγικό κόσμο του καφέ και της προετοιμασίας του.

  2-8 μ.μ.: Σεμινάριο: Λειτουργία εστιατορίου από το Α έως το Ω. Υγιεινή και εμφάνιση προσωπικού, φροντίδα και διαχείριση εξοπλισμού, στρώσιμο τραπεζιού, υποδοχή πελάτη και λήψη παραγγελίας, είναι μερικά από τα θέματα που θα αναλύσουμε.
  Εισηγητής: Νίκος Νικολαϊδης, Είναι το «καλό παιδί» του τουρισμού. Σπούδασε hotel management, έχει εργαστεί σε μερικά από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία των Χανίων και της Κύπρου και σήμερα εκτός από εκπαιδευτής της είναι Food & Beverage Manager.

  Κυριακή 22 Απριλίου 
  12 μ. - 1.30 μ.μ.: Ομιλία: «Η υψηλή γαστρονομική αξία της Κρητικής κουζίνας, εντός και εκτός Κρήτης».
  Ομιλητής: Μανώλης Παπουτσάκης - Chef. Μπορεί να σπούδασε φιλολογία και φιλοσοφία αλλά τον έχουμε γνωρίσει ως Chef και λόγω των δημιουργιών του στη Θεσσαλονίκη, στο γνωστό «Χαρούπι», που αποτελεί σημείο αναφοράς για την Κρητική κουζίνα έξω από τα σύνορα του νησιού. Ειδικεύεται στην Κρητική κουζίνα προσπαθώντας να της δώσει έναν αέρα ανανέωσης πάντα με σεβασμό.

  1.30 - 2 μ.μ.: Ομιλία: «Η Αρχαία Κίσαμος».
  Ομιλήτρια: Σταυρούλα Μαρκουλάκη - Αρχαιολόγος.
  Είναι η Κίσαμος πλούσια και πόσους θησαυρούς έχει; Αλήθεια πόσο οι τουριστικοί φορείς και επιχειρηματίες γνωρίζουν τον πραγματικό πλούτο της Κισάμου και πόσο αυτός προβάλλεται; Μια σύγχρονη συζήτηση για αρχαία.

  4.30 - 8 μ.μ.: Σεμινάριο: Λειτουργία ξενοδοχείου και reception
  Εισηγητής: Σπύρος Κρασαδάκης - Sales and Reservations Manager at Giannoulis Hotel & Resorts.
  Πόσο απλή είναι άραγε η σωστή λειτουργία ενός ξενοδοχείου; Υπάρχουν «συνηθισμένα» παράπονα και πώς τα διαχειριζόμαστε; Πως μπορούμε να κάνουμε τη λειτουργία ενός μικρού ξενοδοχείου πιο σωστή και ταυτόχρονα πιο εύκολη; Σε αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα θα δώσουμε απαντήσεις σε ένα σεμινάριο… ειδικά για τα ξενοδοχεία.

  *Οι «Ημέρες τουρισμού» διοργανώνονται για πρώτη χρονιά από τον Δήμο Κισάμου, με την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου & Σελίνου και τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Χανίων, του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων, του Νέου Εμπορικού Συλλόγου Κισάμου και της Ένωσης Ιδιοκτητών Τουριστικών Μονάδων Κισάμου.
   
 • Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στο Καστέλλι
  Η Φωτογραφική Ομάδα του Γενικού Λυκείου - ΕΠΑΛ Κισάμου παρουσιάζει την Παρασκευή 20 Απριλίου και ώρα 9 μ.μ. στο Λύκειο Κισάμου ένα μικρό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους.

  Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
  9 μ.μ.: Προβολή της μικρού μήκους ταινίας της περσινής ομάδας μαθητών: «Από τους τοίχους στα Δικαστήρια».
  Υπόθεση: Ο Γιάννης ξεκινά με όνειρα τα οποία βρίσκουν εμπόδια στην υλοποίησή τους.

  9.10 μ.μ.: Προβολές ταινιών μικρού μήκους (θα προβληθούν 10 ταινίες Ελλήνων και ξένων σκηνοθετών με φαντασία και μεράκι).
  Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει στο χώρο έκφρασης της ομάδας και έκθεση φωτογραφίας.

neoiorizontes banner bottom