Τετάρτη, 24 Απρίλιος 2019
Kαστέλλι: Παράκαμψη εδώ & τώρα - Οξύνεται χρόνο με το χρόνο το κυκλοφοριακό πρόβλημα

Kαστέλλι: Παράκαμψη εδώ & τώρα - Οξύνεται χρόνο με το χρόνο το κυκλοφοριακό πρόβλημα

Γιγαντώνεται χρόνο με το χρόνο το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη του Καστελλίου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς ένας μόνο δρόμος (Ηρώων Πολυτεχνείου), κι αυτός χωρίς τις ανάλογες υποδομές, σηκώνει όλο το κυκλοφοριακό βάρος που ιδιαίτερα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είναι δυσβάστακτο.
Εκατοντάδες αυτοκίνητα και λεωφορεία, κυρίως με προορισμό στα δυτικά του Δήμου (Μπάλος, Φαλάσαρνα), διέρχονται αναγκαστικά μέσα από το Καστέλλι με αποτέλεσμα να δημιουργείται κυκλοφοριακό χάος με ουρές που εκτείνονται από την ανατολική είσοδο της πόλης (Καμάρα) μέχρι τη δυτική έξοδο (Μαύρος Μόλος).


Οι ώρες κατά τις οποίες η κατάσταση είναι κυριολεκτικά ανυπόφορη είναι κυρίως το πρωί (9.30 - 11 π.μ.) και το απόγευμα (μετά τις 6 μ.μ.). Δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι σε πολλές περιπτώσεις ένα αυτοκίνητο για να διασχίσει το Καστέλλι από τη μια πλευρά μέχρι την άλλη απαιτούνται περισσότερα από 20 λεπτά.
Καλό θα ήταν κάποια στιγμή να κάναμε μια έρευνα για το πόσοι από τους επισκέπτες του Μπάλου και των Φαλασάρνων έχουν μπει στα ενδότερα της πόλης του Καστελλίου, ή έστω έχουν κάνει μια ολιγόλεπτη στάση. Τα αποτελέσματα θα μας απογοητεύσουν.  

*Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην εφημερίδα Νέοι Ορίζοντες της Τετάρτης 12 Σεπτεμβρίου.
Banner εκλογολόγος
ΒΛΑΝΤΑΣ manoudakis