Πέμπτη, 27 Ιούνιος 2019

Ενημέρωση δημάρχου Κισάμου για το Πόθεν Έσχες - Και μια σημείωση!

Απαντώντας στα δημοσιεύματα, ο δήμαρχος Κισάμου κ. Σταθάκης, σχετικά με την μη υποβολή Πόθεν Έσχες για το έτος 2015 (χρήση 2014), απέστειλε την παρακάτω επιστολή:  

"Μετά την απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής για παραπομπή μου και εξέτασή μου ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Εφετών, λόγω μη εμπρόθεσμης υποβολής πόθεν έσχες, υπέβαλα σχετικό υπόμνημα με τους ισχυρισμούς μου ενώπιον των Δικαστικών Αρχών του οποίου η εξέταση από τις αρμόδιες Αρχές δεν έχει έως σήμερα ολοκληρωθεί. Δηλώνω δε για το παραπάνω ζήτημα που δημιουργήθηκε άθελά μου τα εξής:
Για το έτος 2015 (χρήση 2014) η δήλωση περιουσιακής Κατάστασης υποβάλλονταν χειρόγραφα ήτοι ο μόνος τρόπος υποβολής της ήταν η αποστολή της με ταχυδρομείο σε έντυπη μορφή. Για το λόγο αυτό απέστειλα δήλωση της περιουσιακής μου κατάστασης χρήσης 2014 με την λοιπή αλληλογραφία του Δήμου δια μέσου του Ελληνικού Ταχυδρομείου. Εντούτοις, παρουσιάστηκε υπηρεσιακό πρόβλημα που παρακώλυσε την ορθή αποστολή.
Από τα επόμενα έτη η δήλωση υποβαλλόταν ηλεκτρονικά. Όμως, το ηλεκτρονικό σύστημα του Υπουργείου που εξυπηρετεί την υποβολή των δηλώσεων παρουσίαζε τεχνικές δυσλειτουργίες.
Συγκεκριμένα, αν και η λογίστρια στην οποία ανέθεσα την παραπάνω εργασία, σύνταξε και υπέβαλε την δήλωση μου, ωστόσο το εν λόγω ηλεκτρονικό σύστημα δεν επέτρεπε την οριστικοποίηση της. Τούτο άλλωστε συνέβη όχι μόνο με τη δική μου δήλωση περιουσιακής κατάστασης αλλά και με δηλώσεις άλλων Δημάρχων.
Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε πιθανόν να είναι τεχνικό και να οφείλεται στην υπερφόρτωση του συστήματος δεδομένου ότι αυτό είναι ανοιχτό μόνο συγκεκριμένες ημερομηνίας κατά τις οποίες πρέπει να ολοκληρωθεί η οριστικοποίηση μεγάλου αριθμού δηλώσεων.
Μάλιστα, λόγω της μη έγκαιρης επίλυσης του ανωτέρω προβλήματος παρακωλύθηκε επίσης και η εμπρόθεσμη υποβολή της δήλωσης μου τα έτη 2016, 2017 (χρήσης 2015, 2016) με συνέπεια να είναι πλέον πιθανόν να κληθώ προς εξέταση ενώπιον των Δικαστικών Αρχών και τα επόμενα έτη.
Σε κάθε περίπτωση κάνω γνωστό (σε όσους ‘’το ξέχασαν’’ δημοσιογραφικά) ότι στο προεκλογικό μου φυλλάδιο πριν τις εκλογές του 2014 είναι αποτυπωμένη η Περιουσιακή μου Κατάσταση (Θεωρώ ότι ελάχιστοι υποψήφιοι θα το έπραξαν αυτό). Η ίδια παραμένει και τώρα. Ότι έχω αποκτήσει με τη σύζυγό μου το έχω αποκτήσει πριν την ανάμειξή μου στα αυτοδιοικητικά το 2007, με δάνεια και τον μισθό μας από την εργασία μας. 

Θεόδωρος Σταθάκης
Δήμαρχος Κισάμου"

Σημείωση Ν.Ο.:
Καθώς, τόσο η εφημερίδα μας όσο και η ιστοσελίδα μας (ανα)δημοσίευσαν το σχετικό θέμα, να επισημάνουμε στον κ. Σταθάκη ότι άλλο είναι να δημοσιεύεις το Πόθεν Έσχες προεκλογικά και χωρίς να στο ζητά κανένας και εντελώς διαφορετικό να μην το αποστέλλεις ή να καθυστερείς να το αποστείλεις (όπως ισχυρίζεται ο δήμαρχος) στην υπηρεσία που είσαι υποχρεωμένος ΕΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ να το κάνεις. Πάντως, το να βρίσκεσαι σε μια λίστα με μόλις 17 από τους 325 δημάρχους της χώρας που δεν υπέβαλαν πόθεν έσχες, δεν είναι και ότι καλύτερο!
Αντώνης Μουντάκης


9760701903767094930
970x250

neoiorizontes banner bottom