Τετάρτη, 26 Ιούνιος 2019

Κίσαμος: Ένσταση - Διαμαρτυρία Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου - Νηπιαγωγείου Έλους

Προς μεγάλη μας έκπληξη ενημερωθήκαμε για την ΟΡΙΣΤΙΚΗ απόφαση του Υπουργείου Παιδείας ως προς την απένταξη των σχολείων του Έλους από την Κατηγορία "Δυσπρόσιτα".
Παρά τις κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών των απομακρυσμένων σχολείων και χωριών την περασμένη χρονιά και παρά τις διαβεβαιώσεις της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Χανίων, το υπουργείο αποφάσισε να μην συμπεριλάβει ως δυσπρόσιτα τα σχολεία του Έλους.

Συγκεκριμένα, η παραπάνω απόφαση τείνει στην υποβάθμιση ως προς την μοριοδότηση των σχολικών μονάδων του Έλους, πράγμα απαράδεκτο καθώς πληρούν όλα τα κριτήρια που χαρακτηρίζουν την κατηγορία ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ (σχολική μονάδα εκτός πρωτεύουσας Νομού, υψομετρική διαφορά κατά την μετάβαση από την πρωτεύουσα του Νομού στο σχολείο, επικίνδυνο οδικό δίκτυο μέχρι το σχολείο, μη εναλλακτική διαδρομή πρόσβασης, συνεχόμενη μείωση του πληθυσμού της έδρας των σχολικών μονάδων κ.τ.λ.).

Υπενθυμίζουμε πως ο διπλασιασμός των μορίων στα δυσπρόσιτα για τους αναπληρωτές ήταν σοβαρό κίνητρο ως προς τη στελέχωσή τους. 
Ο αποχαρακτηρισμός των δυσπρόσιτων σχολείων, σε συνδυασμό με τη μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από την πρωτεύουσα του νομού, το υψηλό κόστος ζωής και τους εξαθλιωμένους μισθούς, λειτουργεί αποτρεπτικά στο να δηλώνουν οι συνάδελφοι τα συγκεκριμένα σχολεία.
Επειδή τελικός αποδέκτης αυτής τη δυσμενούς κατάστασης είναι οι μαθητές και οι οικογένειες τους, που βλέπουν τα σχολεία τους συνεχώς να υποβαθμίζονται, εμείς οι κάτωθι υπογεγραμμένοι γονείς - κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Δ.Ε. Ιναχωρίου, Δήμου Κισάμου Ν. Χανίων ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ με την απόφαση του Υπουργείου που τείνει έμμεσα πλην σαφώς στην ολοκληρωμένη υποβάθμιση και σταδιακή συγχώνευση, των υπαρχόντων μονάδων, Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Έλους.


Οι γονείς - κηδεμόνες του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Έλους
9760701903767094930
970x250

neoiorizontes banner bottom