Saturday, 25 Μαΐου 2019
Κίσαμος: Φθινοπωρινή βόλτα σε ένα πανέμορφο ορεινό χωριό (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Κίσαμος: Φθινοπωρινή βόλτα σε ένα πανέμορφο ορεινό χωριό (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ο Νομός Χανίων είναι γεμάτος κρυμμένους θησαυρούς, κάποιους τουριστικά πιο γνωστούς και κάποιους, οι οποίοι περιμένουν ακόμα να εξερευνηθούν.
Έτσι, με αφετηρία το νέο αυτόνομο Ναό του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού σε ένα μικρό ορεινό χωριό της Κισάμου, το Σηρικάρι, 55 χιλιόμετρα από τα Χανιά, μέσα από… στενή παρακολούθηση της βροχής, ξεκίνησε την προηγούμενη Κυριακή άλλο ένα οδοιπορικό στο πιο άκρο βορειοδυτικό τμήμα της Κρήτης για να εξερευνήσουμε και να διασχίσουμε το φαράγγι με το μαγευτικό καστανόδασος.Φτάνουμε στα τέλη του φθινοπώρου και η φύση έχει πάρει τα πιο φανταχτερά της χρώματα.
Οι εικόνες που αποτυπώνουμε, λες και είναι σε καμβά.Στο Σηρικάρι σχηματίζεται ένα εκπληκτικό δάσος με θεόρατες καστανιές, μικρούς καταρράκτες και τρεχούμενα ρυάκια. Η πυκνή βλάστηση στο φαράγγι και στην τριγύρω περιοχή οργιάζει, με πολλά βότανα και δέντρα της Κρήτης να εναλλάσσονται συνεχώς. Αιγοπρόβατα, πτηνά που παίζουν, φτερουγίζουν και κελαηδούν, σχηματίζοντας μια υπέροχη αρμονία.

Δείτε τις φωτογραφίες: 

sirikari-kastanodasos

sirikari2

sirikari3


sirikari4

sirikari5

sirikari6

sirikari7

sirikari8

sirikari9

sirikari10

sirikari11

sirikari12

sirikari12

sirikari1

sirikari13

sirikari14

sirikari15

sirikari16

sirikari17

sirikari18

sirikari19

sirikari20

sirikari21

sirikari22

sirikari23

sirikari24

sirikari25

sirikari26

sirikari27

sirikari28

sirikari29

sirikari30

sirikari37

sirikari38

sirikari46

sirikari45

sirikari44

sirikari41

sirikari42

sirikari48

sirikari47

sirikari36

sirikari34

sirikari33

sirikari32

sirikari31

sirikari49

hania.news
.gr

Σχετικά Άρθρα

 • Κίσαμος: Επιτυχημένη μια ακόμη εθελοντική αιμοδοσία στον Πλάτανο
  Οι Ενορίες Πλατάνου Κισάμου καθώς καθ όλοι οι φορείς της κωμοπόλεως θα ήθελαν να ευχαριστήσουν μέσω του τύπου τον ιατρό κ. Μιχαήλ Μεγαλούδη από το Κέντρο Υγείας Κισάμου, τις νοσηλεύτριες κ. Μαρία Νταμπακάκη και κ. Αφροδίτη Πλατσιδάκη και τον οδηγό κ. Δημήτριο Κουγιουμουτζάκη από το Τμήμα Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χανίων, για τον κόπο που έκαναν να έρθουν στον Πλάτανο και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη Εθελοντική Αιμοδοσία, η οποία έγινε την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου στο Ενοριακό Κέντρο Πλατάνου.

  Επίσης, θα θέλαμε ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες που έκαναν το όραμα πραγματικότητα: Μιχαήλ Καλογεράκη, Νικόλαο Κατερουδάκη, Σταύρο Κατερουδάκη, Φώτιο Κομπογεννητάκη, Νικόλαο Κουφογιαννάκη, Εμμανουήλ Λουπασάκη, Ιωάννη Μαντζοράκη, Ιωάννη Μπαλαδάκη, Ιωάννη Μπουζάκη, Αριστείδη Νικολακάκη, Ιωάννη Νικολακάκη, Παναγιώτη Νικολακάκη, Μαριάννα Σαριδάκη, Ηλία Σκορδυλάκη, Αλέξανδρο Τζουγανάκη, Δήμητρα Τριανταφυλλάκη, Νικόλαο Τριανταφυλλάκη, Ηλία Θανούκο, Ιωάννη Χρ. Ανουσάκη, Καλλιόπη Ξηράκη, Ιωάννη Φωτ. Ανουσάκη, Ειρήνη Μπουλάκη, Αικατερίνη Γρυλλάκη, Αθηνά Ξηρουχάκη, Νεκτάριο Μαραθάκη και Μαρίζα Πατεράκη που αφιέρωσαν λίγο χρόνο από τη ζωή τους για να σώσουν άλλες ζωές, στην τωρινή δύσκολη εποχή.

  Με το παράδειγμα τους αποδεικνύουν, στην ζοφερή πραγματικότητα που ζούμε, το μεγαλείο και την αξία της προσφοράς που είναι αναγκαία ιδιαίτερα σήμερα.
  Σε μια εποχή που οι αξίες και τα ιδανικά έχουν χάσει το νόημά τους, αυτή η ευαισθησία και η αγάπη τους για τον συνάνθρωπο γίνεται πυξίδα για να ξαναβρεί ο άνθρωπος το αληθινό νόημα της ζωής του, αποδεικνύοντας ότι όταν ο καθένας που θέλει μπορεί να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο.
  Επίσης, ευχαριστούμε και εκείνους που ήλθαν και είχαν στην διάθεση να προσφέρουν, αλλά για διάφορους λόγους αυτό δεν κατέστη δυνατόν.
  Τέλος, να ευχηθούμε αυτή η προσπάθεια να συνεχίσει να βρίσκει ανταπόκριση στο μέλλον αλλά συνάμα και μίμηση γιατί η προσφορά αυτή χαρίζει ζωή στον συνάνθρωπο.
 • Θαυμαστής της Κισάμου γνωστός ηθοποιός
  Πέρσι βρέθηκε στον Μπάλο (απ' όπου και η κάτω φωτογραφία ), ενώ φέτος επέλεξε το Λαφονήσι επιβεβαιώνοντας την αγάπη του για τις παγκοσμίου φήμες Κισαμίτικες παραλίες για τις οποίες όπου σταθεί κι όπου βρεθεί μιλάει με τα καλύτερα λόγια. Ο λόγος για τον γνωστό ηθοποιό Στράτο Τζώρτζογλου τον οποίο συναντήσαμε το μεσημέρι της Κυριακής στα Πλοκαμιανά ολίγον... αγχωμένο καθώς μας ρώτησε αν θα βρει κάποια ελέυθερη ξαπλώστρα στην λαοφιλή παραλία. 

  20864162 1799279320363110 90186786 n

  tzortzoglou 7

  η
 • Συγκινητική η ανταπόκριση και των Κισαμιτών για τους πληγέντες της τραγικής πυρκαγιάς
  Εννέα μεγάλες κούτες με είδη πρώτης ανάγκης προς ενίσχυση των πληγέντων από τις πυρκαγιές της Αττικής, συγκεντρώθηκαν μέσα σε τρεις μόλις ώρες στα γραφεία της εφημερίδας μας σε Καστέλλι και Χανιά. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους Κισαμίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και συνέδραμαν από το υστέρημα τους για την ενίσχυση των πληγέντων της Αττικής.
  Η συγκινητική αλληλεγγύη των τελευταίων ημερών, ας είναι το μοναδικό θετικό στοιχείο αυτής της πρωτοφανούς τραγωδίας.

  Υ.Γ.: Παράλληλα, αρκετοί Κισαμίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ιεράς Μητρόπολης και του Δήμου Κισάμου και προσέφεραν μεγάλες ποσότητες ειδών πρώτης ανάγκης, επιβεβαιώνοντας ότι η Κίσαμος είναι παρούσα σε κάθε δράση αλληλεγγύης...
61228898 2186689751378108 276796902626820096 o

neoiorizontes banner bottom