Τετάρτη, 26 Ιούνιος 2019

Κίσαμος: Τα παράδοξα του "Κλεισθένη" - Χαμός με τις έδρες του δημοτικού συμβουλίου

Καθ’ οδόν για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου και το κλίμα σιγά σιγά ζεσταίνεται. Το τοπίο στο Δήμο Κισάμου τείνει να διαμορφωθεί πλήρως, με τους συνδυασμούς του Θεόδωρου Σταθάκη και του Γιώργου Μυλωνάκη να τίθενται αντιμέτωποι για δεύτερη συνεχόμενη φορά με στόχο την πρωτιά και την Λαϊκή Συσπείρωση Κισάμου με επικεφαλής τον Γιώργο Φραγκιουδάκη να διεκδικεί το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό.

Ωστόσο, η καθιέρωση του "Κλεισθένη" άλλαξε άρδην τα δεδομένα και αναγκάζει και τους τρεις συνδυασμούς να τρέξουν και για την... τελευταία ψήφο. Η προ "Κλεισθένη" εποχή είχε ένα ξεκάθαρο τοπίο όσον αφορά την κατανομή των εδρών και έδινε άνετα την πλειοψηφία τους στον συνδυασμό που θα εκλέγονταν πρώτος στον β' γύρο.
Αντίθετα, με τον νέο Νόμο όλες οι έδρες κατανέμονται από τον α' γύρο και με απλή αναλογική, όπερ σημαίνει πως ακόμη κι αν ένας συνδυασμός αναδειχθεί πρώτος και τις δύο Κυριακές δεν σημαίνει ότι θα έχει από μόνος του και την πλειοψηφία των εδρών στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο! Ακόμη όμως κι αν το πετύχει αυτό, είναι πολύ πιθανόν η πλειοψηφία των εδρών να είναι οριακή. Τα ακόμα πιο δύσκολα ξεκινούν σε περίπτωση που ο πρώτος του α' γύρου δεν καταφέρει να επικρατήσει την δεύτερη Κυριακή.

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ.
9760701903767094930
970x250

neoiorizontes banner bottom