Κυριακή, 26 Μαΐου 2019
Kίσαμος: Μακριά από τα δημοτικά δρώμενα

Kίσαμος: Μακριά από τα δημοτικά δρώμενα

Γκρινιάζουμε εδώ και χρόνια ότι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, όταν εκλεγούν, μας ξεχνούν και δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για τα καθημερινά προβλήματα του δημότη. Όπως λέμε, εξαντλούν την ενέργεια τους κατά την προεκλογική περίοδο και μετά... μην τους είδατε. Ούτε τα τηλέφωνα σηκώνουν κι αν σε δουν κάπου στον δρόμο κάνουν πως δεν σε ξέρουν.
Μέχρι εδώ καλά... Όμως, μήπως και ο πολίτης δεν εξαντλεί το ενδιαφέρον του για τα δημοτικά δρώμενα κατά την προεκλογική περίοδο, οπότε και θεωρεί τον εαυτό του το κέντρο του σύμπαντος, δεχόμενος επιθέσεις αγάπης από τους υποψηφίους;

Και ωραία, πήγε και ψήφισε τον κατά τη γνώμη του καλύτερο (ή τον κουμπάρο, τον φίλο ή τον συγγενή, ως είθισται), μετά τι γίνεται; Εκτός από κάποια άκρως προσωπικά ρουσφέτια, λιγοστοί είναι εκείνοι που παρακολουθούν τα δημοτικά τεκταινόμενα. Οι περισσότεροι αδιαφορούν αν ο εκλεκτός τους δημοτικός σύμβουλος δίνει το παρών στις συνεδριάσεις κι αν το δίνει αν έχει ποτέ άποψη.
Αν ο εκλεκτός τους γνωρίζει τα θέματα ημερήσιας διάταξης και μπορεί να αιτιολογήσει τη θετική ή αρνητική ψήφο του.

Τελικά δεν ενδιαφέρει και πολύ τους περισσότερους δημότες αν η ψήφος τους έπιασε τόπο, αν ο δημοτικός σύμβουλος που επέλεξαν τους αντιπροσωπεύει (ή εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του) κι αν ο δήμαρχος λειτουργεί με βάση το πρόγραμμα που παρουσίασε προεκλογικά ή με... αυτόματο πιλότο.

Άραγε, θα αλλάξει κάποτε αυτή η λογική των δημοτών, για να ελπίζουμε ότι θα αλλάξει κι αυτή των δημοτικών αρχών;
(Υ.Γ.: Επαναφέρω την πρόταση για ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Κισάμου). 

α.κ.Μ.
61228898 2186689751378108 276796902626820096 o

neoiorizontes banner bottom