Πέμπτη, 20 Σεπτέμβριος 2018
Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 δεν θα γίνουν με απλή αναλογική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 δεν θα γίνουν με απλή αναλογική

Επίθεση στην κυβέρνηση την οποία και κατηγορεί πως «εργαλειοποιεί και την αυτοδιοίκηση αλλάζοντας το εκλογικό σύστημα, σε μια προσπάθεια να προκαλέσει χάος για να περιορίσει τις εντυπώσεις από την επερχόμενη συντριπτική ήττα της» εξαπολύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθαρίζοντας πως οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 δεν θα γίνουν με απλή αναλογική.

Σε δήλωσή του στο aftodioikisi.gr ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως «η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί κεντρικό πυλώνα στο σχέδιο μου για τη διακυβέρνηση της χώρας» προσθέτοντας πως σε όλη την Ευρώπη πλέον οι δήμοι αποκτούν άμεση πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία με ανάλογες αρμοδιότητες και ευθύνες. Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι εκλεγμένοι στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι οι άμεσοι εκπρόσωποι των πολιτών που γνωρίζουν και επιλύουν άμεσα βασικά τοπικά προβλήματα και όπως τονίζει, είναι προτεραιότητά του να ενισχύσει τις δυνατότητες και τα εργαλεία που έχουν στη διάθεση τους για να εκπληρώσουν την αποστολή τους. Μάλιστα δεσμεύεται, όπως δηλώνει, πως αν οι αυτοδιοικητικές εκλογές γίνουν μετά τις εθνικές εκλογές, θα αλλάξει το νόμο.

«Η κυβέρνηση εργαλειοποιεί και την αυτοδιοίκηση αλλάζοντας το εκλογικό σύστημα, σε μια προσπάθεια να προκαλέσει χάος για να περιορίσει τις εντυπώσεις από την επερχόμενη συντριπτική ήττα της. Η απλή αναλογική ισοδυναμεί με ακυβερνησία είτε πρόκειται για το κεντρικό κράτος, είτε πρόκειται για την αυτοδιοίκηση. Δεσμεύομαι ότι αυτός ο νόμος θα αλλάξει και καθώς οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν μετά τις εθνικές εκλογές, ο δήμαρχος θα μπορεί να λαμβάνει τις αποφάσεις του με βάση την εντολή που έλαβε από τους πολίτες» δηλώνει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σχετικά Άρθρα

 • Ο Τσίπρας απαντά στον Μαρινάκη κατηγορώντας τη ΝΔ
  Ο Αλέξη Τσίπρας πήρε θέση στην διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον Βαγγέλη Μαρινάκη.
  Με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο απαντά στον εφοπλιστή κατηγορώντας παράλληλα τη Νέας Δημοκρατία.

  Αναλυτικά:
  Λίγο πριν το τέλος της μνημονιακής επιτροπείας και ενώ η χώρα ανακάμπτει, η Νέα Δημοκρατία στερούμενη πλέον κάθε πολιτικού επιχειρήματος επιστρατεύει το μαύρο μέτωπο της συκοφαντίας, των ψευδών δημοσιευμάτων και των εκβιασμών.
  Στόχος του μαύρου μετώπου είναι η παλινόρθωση της πιο εκφυλισμένης εκδοχής του παλιού πολιτικού συστήματος της ολιγαρχίας, της διαπλοκής και του πελατειασμού.
  Ο κ. Μαρινάκης με τη χθεσινή του δήλωση αναδεικνύεται στο νέο ηγετικό παράγοντα αυτού του μαύρου μετώπου, στο νέο πολιτικό καθοδηγητή της Νέας Δημοκρατίας και του κυρίου Μητσοτάκη.
  Το επικίνδυνο για τη δημοκρατία και τις αρχές του κράτους δικαίου δεν είναι η πολιτική αντιπαράθεση αλλά η ταύτιση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις συκοφαντίες, τα ψέματα και τις εντολές ενός διωκόμενου για εμπορία ναρκωτικών επιχειρηματία.
  Το να επικαλείται πάντως η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη αλλά και ο κ. Μαρινάκης τις αρχές του κράτους δικαίου και να καλούν σε υπεράσπιση των αρχών της αστικής δημοκρατίας είναι το λιγότερο ειρωνικό. Σε κάθε περίπτωση, τους καλωσορίζουμε στην επικράτεια των αρχών του ευρωπαϊκού διαφωτισμού.

  ΠΗΓΗ: eleftherostypos.gr
 • Κρήτη: Δεν φτάνουν τα κρεβάτια στα ξενοδοχεία ενόψει καλοκαιριού
  Τα θετικά μηνύματα για τον Τουρισμο στην Κρήτη, όχι μόνο εκλαμβάνονται, αλλά πρέπει να αποκωδικοποιηθούν και να αξιοποιηθούν, ώστε το νησί να είναι έτοιμο στο μέλλον για ακόμη περισσότερους τουρίστες!

  Συμφωνα με μελέτη της PwC με τίτλο «Από την ύφεση στην Ανάκαμψη, Πολιτικές διευκόλυνσης επενδύσεων» που παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα και την οποία είχε παρουσιάσει το ekriti.gr το μέλλον στο νησί είναι ευοίωνο, αλλά υπό προϋποθέσεις. Όπως αναφέρεται στη μελέτη, μέχρι το 2022, χρειάζονται 35.000 κλίνες στην Κρήτη, 7.000  στα Ιόνια νησιά και 3.000 στα νησιά του Νότιου Αιγαίου. Για το λόγο αυτό θα πρέπει οι «ώριμοι προορισμοί» να στηριχθούν περισσότερο από τις ιδιωτικές επενδύσεις, κάτι που όμως συναντά την αυστηρή κριτική παραγόντων του τουρισμού αφού θα δημιουργήσει συνθήκες υπερπροσφοράς με άγνωστα αποτελέσματα. Μεγάλης κλίμακας επενδύσεις

  Σύμφωνα με τον επικεφαλής της PwC Ελλάδας, κ. Κώστα Μητρόπουλο, υπάρχει άμεση ανάγκη προώθησης μεγάλης κλίμακας επενδύσεων όπως για παράδειγμα το Ελληνικό, ούτως έτσι ώστε η απόδοση τους να επιστρέψει γρηγορότερα στην οικονομία. Συνολικά, όπως καταλήγει η μελέτη, απαιτούνται 4,8 δισ.ευρώ, 1,7δισ. ευρώ για νέες κλίνες, άλλα 2,3 δισ. ευρώ για την αναβάθμιση των υφιστάμενων ξενοδοχείων και 800 εκατ. ευρώ για τη συντήρηση των υπαρχουσών υποδομών.

  Ωστόσο παρατηρείται και υπερπροσφορά κλινών σε περιοχές της χώρας που κατά κανόνα εμφανίζουν μικρότερο ποσοστό κρατήσεων. Για την εκμετάλλευση αυτού του δυναμικού, ο οίκος προτείνει στοχευμένες πολιτικές μάρκετινγκ, ποιοτική αναβάθμιση του προιόντος, επιμήκυνση των σεζόν και αξιοποίηση κάθε δυνατής μορφής εναλλακτικού τουρισμού.

  Σύμφωνα με την PwC θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις επενδύσεις τουριστικής υποδομής, δηλαδή σε εκείνες τις παροχές και υπηρεσίες που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη των περιοχών υποδοχής τουριστών (διατροφή, μεταφορές, μουσεία και αξιοθέατα).
  Ταυτόχρονα οι ενέργειες μάρκετινγκ θα πρέπει να έχουν στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την ανάπτυξη δευτερευόντων προορισμών, ενώ τα φορολογικά και θεσμικά κίνητρα για την αύξηση του μεγέθους των τουριστικών επιχειρήσεων και την επέκταση ή αναβάθμιση ξενοδοχειακών μονάδων είναι απαραίτητα.

  Ο ΣΕΤΕ
  «Αυτό που κρατά πίσω τον ελληνικό τουρισμό, είναι η έλλειψη επενδύσεων» έχει τονίσε παλαιότερη συνέντευξή του στο Bloomberg ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Γιάννης Ρέτσος, προσθέτοντας ότι «η χώρα θα μπορούσε να οδηγήσει την τουριστική βιομηχανία σε ένα νέο επίπεδο, εάν εισρεύσουν περισσότεροι πόροι και το κράτος άρει τα εμπόδια εισροής νέων κεφαλαίων».

  Αναφερθείς στην ανάκαμψη της οικονομίας ο κ. Ρέτσος σημείωσε ότι «έχουμε δει τον πάτο του βαρελιού και έχουμε ξεκινήσει ανοδική πορεία, αλλά η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει το μοντέλο ανάπτυξης και να εστιάσει στην παραγωγή». 
  Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ τόνισε ακόμη, ότι «ο αριθμός των τουριστών, που από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο αγγίζει τα 30 εκατομμύρια, θα μπορούσε να φτάσει και τα 40 εκατομμύρια, εάν παραταθεί η τουριστική περίοδος και εμπλουτιστεί το τουριστικό προϊόν».

  Όπως εξήγησε, για να γίνει αυτό, η Ελλάδα χρειάζεται επενδύσεις ύψους 6 δισ. ευρώ, καθώς -όπως σημειώνει υπάρχει ενδιαφέρον ξένων επενδυτών. Προτείνει δε να τεθούν προς εκμετάλλευση άδεια κτίρια που ανήκουν στο Δημόσιο και παραμένουν ανεκμετάλλευτα.
  Σημαντικό ρόλο σύμφωνα με τον ίδιο μπορεί να διαδραματίσει το κράτους και με τη βελτίωση των υποδομών, όπως των λιμανιών, των μαρίνων και των περιφερειακών αεροδρομίων, κυρίως στα νησιά, όπως και στην άρση προβλημάτων και καθυστερήσεων λόγω της υπερφορολόγησης, της ανασφάλειας που αισθάνονται οι επενδυτές όταν έρχονται στην Ελλάδα και του υψηλού φορολογικού συντελεστή επί των πωλήσεων
  .
 • Ταινία η ζωή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
  Ταινία - ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ετοιμάζεται για λογαριασμό του ιδρύματος Κ. Μητσοτάκη, όπως ανακοίνωσε από τα Χανιά η κόρη του, Αλεξάνδρα, στο πλαίσιο της συνάντησης της με τον Δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα.
  Το ντοκιμαντέρ αυτό θα εστιάζει ιδιαίτερα και στην αγάπη του Κ. Μητσοτάκη για τη φύση και το περιβάλλον.
  H Αλεξάνδρα Μητσοτάκη δήλωσε, επίσης, ότι η ταινία - ντοκιμαντέρ θα ολοκληρωθεί εγκαίρως ώστε να προβληθεί στην επέτειο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τις 18 Οκτωβρίου του 2018.