Τετάρτη, 26 Ιούνιος 2019

«Ανοίξτε ξανά την υπόθεση του Νίκου…»

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την τραγωδία, ο πατέρας του φοιτητή Νίκου Χατζηπαύλου με το  νομικό του εκπρόσωπο Γιάννη Γλύκα, ζητούν να επανεξεταστεί η δικογραφία που μπήκε στο αρχείο από τον αρμόδιο εισαγγελέα Κω.

Για το λόγο αυτό τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, κατέθεσαν στον Εισαγγελέα Εφετών Ρόδου αίτημα να πραγματοποιηθεί αυτοψία στον τόπο όπου βρέθηκε νεκρός ο άτυχος φοιτητής, από ιατροδικαστές που έκαναν τη δεύτερη νεκροτομή στο πτώμα, συνεπικουρούμενοι από εμπειρογνώμονες μηχανικούς.
Ακόμη παρέδωσαν στον Εισαγγελέα μια συμπληρωματική ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη που υπογράφουν οι τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας, ιατροδικαστές Τσαντίρης και Κουτσάφτης.
Σύμφωνα με αυτή, υποστηρίζεται πως δεν γίνεται μετά από μια τέτοια πτώση να μην υπήρξε κάταγμα ή ρήξη σπλήνας και πως θα έπρεπε να υπήρχαν ίχνη αίματος σε ευθεία γραμμή.

Οι συγγενείς του φοιτητή θεωρούν ότι δεν έχουν εκτιμηθεί όλα τα στοιχεία της υπόθεσης και πως υπάρχουν πολλοί μάρτυρες που δεν έχουν κληθεί ακόμα να καταθέσουν.

Το χρονικό
Ο Νίκος Χατζηπαύλου 21 χρόνων πήγε στην Κάλυμνο για να επισκεφθεί την οικογένεια του. Το μεσημέρι της Κυριακής 19 Νοεμβρίου, έφυγε με το ποδήλατο του αδελφού του για μια βόλτα και εξαφανίστηκε.
Όταν σκοτείνιασε και δεν είχε ακόμα επιστρέψει, οι γονείς του ειδοποίησαν την αστυνομία και σήμανε συναγερμός. Το ποδήλατο εντοπίστηκε την ίδια μέρα στην δύσβατη περιοχή του Προφήτη Ηλία.
Μετά από έξι μέρες ερευνών βρέθηκε νεκρός στην περιοχή Λαγκά, σε απόσταση διακοσίων μέτρων από το σημείο που αφέθηκε το ποδήλατο.
9760701903767094930
970x250

neoiorizontes banner bottom