Κυριακή, 26 Μαΐου 2019
Υπόθεση Παπαγεωργίου: «Ο Μάριος σχεδίασε την απαγωγή του» λέει ο βασικός κατηγορούμενος

Υπόθεση Παπαγεωργίου: «Ο Μάριος σχεδίασε την απαγωγή του» λέει ο βασικός κατηγορούμενος

Τη βεβαιότητα ότι ο ίδιος ο Μάριος σχεδίασε την απαγωγή του για να αποσπάσει το ποσό των 620 χιλιάδων ευρώ από το συγγενικό του περιβάλλον εξέφρασε, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Ναυτεμπορική,  ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση της αρπαγής και της δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου τον Αύγουστο του 2012.

Ο 73χρονος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο Μάριος είναι ζωντανός και βρίσκεται στην Ολλανδία ή την Αμερική.

Κατηγορούμενος: Δεν υπάρχει δυσάρεστο στο Μάριο. Είναι ή Ολλανδία ή Αμερική.

Πρόεδρος: Πού είναι το πτώμα του Μάριου; Θα λυτρώσει και εσάς αυτό.

Κατηγορούμενος: Υπάρχει περίπτωση να ήξερα κάτι και να μην το πω; Ο στόχος είναι άλλος, θα φανεί.Ο 73χρονος ισχυρίστηκε οτι η τελευταία φορά που είδε το νεαρό ήταν στις 2 μετά τα μεσάνυχτα της 10ης Αυγούστου 2012 στο Παλαιό Φάληρο, όπου του είχε ζητήσει ο Μάριος να συναντηθούν για μία προσωπική του δουλειά.

Κατηγορούμενος: Στο χώρο το δικό μου δεν υπάρχει ο Μάριος.

Πρόεδρος: Πιστεύετε ότι ζει ο Μάριος;

Κατηγορούμενος: 100%

Πρόεδρος: Αμφισβητείτε το αίμα που βρέθηκε στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του;

Κατηγορούμενος: Το αμφισβητώ, το αίμα βρέθηκε στη ρεζέρβα, γιατί ο Μάριος είχε κόψει το δάχτυλό του. Γιατί πήγαν το αυτοκίνητό του στο υπόγειο πάρκινγκ της θείας του; Κάτι έγινε εκεί…

Η εισαγγελέας επεσήμανε τις αντιφάσεις του κατηγορουμένου στα όσα κατά καιρούς έχει υποστηρίξει, ενώ δικαστής σχολίασε σχετικά: «Η δύναμη του ψέματος είναι να επανέλθει η αλήθεια. Στις ερωτήσεις που σας κάνω ζητώ την αλήθεια, όχι “νέες” αλήθειες».

Μόλις ολοκληρώθηκε η απολογία του 73χρονου, ο οποίος πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, συγγενείς του Μάριου ξέσπασαν: «Είσαι δολοφόνος, βρυκόλακας.Πες, πού είναι ο Μάριος».

Νωρίτερα, στην απολογία του ο συγκατηγορούμενός του για τα εκβιαστικά τηλεφωνήματα που έκανε στην μητέρα του Μάριου μετά την απαγωγή του, υπέδειξε τον βασικό κατηγορούμενο ως τον δολοφόνο του Μάριου. Σε έντονο ύφος γύρισε προς το μέρος του και του φώναξε:«Εσύ είσαι αυτός. Πέθανε το παιδί, από την πρώτη ημέρα, τον έχετε σκοτώσει. Δεν ντρέπεσαι λίγο; Γουρούνι. Θα με σκότωναν κι εμένα και θα με έριχναν σε χαντάκι»

Ο 60χρονος παραδέχθηκε ότι η μόνη του εμπλοκή στην υπόθεση ήταν τα τηλεφωνήματα που έκανε στη μητέρα του Μάριου, Βαρβάρα Θεοδωράκη, για να ζητήσει λύτρα. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 11 Ιουνίου με την πρόταση της εισαγγελέως.
61228898 2186689751378108 276796902626820096 o

neoiorizontes banner bottom