Πέμπτη, 27 Ιούνιος 2019

Με ποια σειρά θα ψηφίσουμε την Κυριακή

Καθώς την Κυριακή θα ψηφίσουμε σε τέσσερις κάλπες, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά, καλό θα ήταν οι ψηφοφόροι να γνωρίζουν νωρίτερα με ποια σειρά θα ψηφίσουν.

Ξεκινάμε από το εκλογικό τμήμα όπου έχει το διακριτικό «Α» και αρχικά ψηφίζουμε για τις Ευρωεκλογές και στη συνέχεια Περιφερειακές εκλογές.

Στη συνέχεια ψηφίζουμε στο δεύτερο εκλογικό τμήμα, με το διακριτικό «Β», αρχικά στις Δημοτικές και στη συνέχεια στις Κοινοτικές εκλογές.

Τα εκλογικά τμήματα θα στεγάζονται στο ίδιο εκλογικό κατάστημα και σε συνεχόμενες αίθουσες, ώστε να προκύπτει και χωροταξικά η αλληλουχία τους.
Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος κάθε εκλογέα ολοκληρώνεται με την ψηφοφορία στα ανωτέρω «Α» και «Β» τμήματα.

Σε ένα εκλογικό τμήμα θα γίνονται, κατ’ εξαίρεση, οι εκλογές, εφόσον όμως ο αριθμός των εγγεγραμμένων δεν υπερβαίνει τους τριακόσιους (300).

Μάθε που ψηφίζειςΜέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr) οι ψηφοφόροι μπορούν να μάθουν που ψηφίζουν.Συμπληρώνοντας στη σχετική φόρμα το ονοματεπώνυμο (τουλάχιστον τα δύο πρώτα γράμματα), το πατρώνυμο (τουλάχιστον τα δύο πρώτα γράμματα) και την χρονολογία γέννησης μπορείτε να δείτε σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζετε.
9760701903767094930
970x250

neoiorizontes banner bottom