Τρίτη, 11 Δεκέμβριος 2018
Οι "Νέοι Ορίζοντες" σταθερά στη 2η θέση των εφημερίδων του Ν. Χανίων

Οι "Νέοι Ορίζοντες" σταθερά στη 2η θέση των εφημερίδων του Ν. Χανίων

Μια ακόμη σημαντική διάκριση κατέγραψε η εφημερίδας μας το 2017. Μετά τα δύο πανελλήνια βραβεία που κατέκτησε στα Regional Media Awards 2017 (χρυσό βραβείο στην κατηγορία "Μόνιμη στήλη" για τη στήλη "Α-Ω" του Κωνσταντίνου Μουντάκη, και χάλκινο βραβείο στην κατηγορία "Προβολή τοπικών προϊόντων"), η δυναμική και ανοδική πορεία της εφημερίδας μας καταγράφηκε και στην ετήσια έρευνα αναγνωσιμότητας που διενήργησε η Focus Bari για το έτος 2017.

Σύμφωνα με την έρευνα που διενεργήθηκε το προηγούμενο έτος για τα έντυπα του Ν. Χανίων, οι "Νέοι Ορίζοντες" βρίσκονται στη δεύτερη θέση στην βασική -και ουσιαστική- κατηγορία ("μέσο τεύχος") όπου καταγράφεται το ποσοστό του κοινού που διάβασε ή ξεφύλλισε την εφημερίδα στο διάστημα της κυκλοφορίας της. Με άλλα λόγια η κατηγορία αυτή αποτυπώνει το "πιστό κοινό" κάθε εντύπου.
Στην κορυφή της κατηγορίας αυτής βρίσκεται η ημερήσια εφημερίδα "Χανιώτικα Νέα", όπερ σημαίνει ότι οι "Νέοι Ορίζοντες" αναδείχθηκαν πρώτη εβδομαδιαία εφημερίδα του Νομού.

Ωστόσο, η επιτυχία της εφημερίδας μας γίνεται ακόμη μεγαλύτερη αν συνυπολογίσουμε ότι η έρευνα διεξήχθη σε όλο τον Νομό και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χανίων, ενώ οι "Νέοι Ορίζοντες" δραστηριοποιούνται σχεδόν αποκλειστικά στην περιοχή του Δήμου Κισάμου.

Όσον αφορά την δευτερεύουσα κατηγορία ("εκτενής αναγνωσιμότητα"), που αφορά το ποσοστό του κοινού που διάβασε - ξεφύλλισε την εφημερίδα σε διάστημα 7 ημερών για τις ημερήσιες και 4 εβδομάδων για τις εβδομαδιαίες, οι "Νέοι Ορίζοντες" βρίσκονται στην 3η θέση με ελάχιστη διαφορά από την δεύτερη, όπως φαίνεται και στο γράφημα.

30516061 10214198189843036 3915082090118381568 n

Η έρευνα διεξήχθη την περίοδο Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος 2017 σε 301 άνδρες και γυναίκες 13-74 ετών, μόνιμων κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.
Σε μια εποχή που ο έντυπος τύπος διέρχεται βαθιά κρίση, όχι λόγω της στροφής του κοινού σε άλλα μέσα ενημέρωσης (όπως κάποιοι τουλάχιστον ισχυρίζονται), αλλά κυρίως λόγω του σκοτεινού τοπίου που έχει δημιουργηθεί στον χώρο -κυρίως των διαδικτυακών νόμιμων ή παράνομων- ΜΜΕ στον οποίο έχει παρεισφρήσει κάθε καρυδιάς καρύδι, οι "Νέοι Ορίζοντες" παραμένουν ψηλά στην προτίμηση του αναγνωστικού κοινού και στην κορυφή των εβδομαδιαίων εφημερίδων του Νομού.

Συνεχίζουμε λοιπόν, με στόχο την συνεχή αναβάθμιση του εντύπου μας αλλά και τη διατήρηση της αμφίδρομης ειλικρινούς σχέσης που έχουμε κτίσει με το αναγνωστικό μας κοινό
.

                    chaniapack