Είναι απλά, φθηνά, καλύτερης ποιότητας και τα τρώμε ζεστά ζεστά!
Απλά πηγαίνουμε στο κρεοπωλείο και αγοράζουμε μερικά έτοιμα χοιρινά καλαμάκια η κεμπάπ η εναλλακτικά ένα κομμάτι χοιρινό.
Το χοιρινό (με λίγο λιπάκι κατά προτίμηση) το κόβουμε σε κομμάτια και τα περνάμε με το χέρι στα σιδερένια η απλά καλαμάκια και τα μαρινάρουμε με λίγο λάδι και αρωματικά τύπου ρίγανης, θυμάρι κλπ.
Τα καλαμάκια επίσης τα μαρινάρουμε, όχι όμως τα κεμπάπ που δεν χρειάζονται τίποτε.
Οι πίτες ψήνονται στο φούρνο στον αέρα για πολύ λίγο η στο τηγάνι με ελάχιστο λάδι.
Κόβουμε ντοματούλες, φτιάχνουμε στα γρήγορα μια σως γιαουρτιού η τζατζίκι για τους μερακλήδες.
Εναλλακτικά απλά βάζουμε λίγο κέτσαπ η μουστάρδα η και από τα 2.
Πιπέρι, αλατάκι, ρίγανη και έτοιμο το σουβλάκι μας.
Τηγανίζουμε πατάτες για μέσα η δίπλα στο σουβλάκι.
Επιλογές:
Καλαμάκια χοιρινά έτοιμα (κόστος από 3,5 μέχρι 5 το κιλό)
Κεμπάπ καλαμάκια έτοιμα (κόστος περίπου 4-5 το κιλό)
Χοιρινό λαιμό ή μπούτι (κόστος περίπου 4 ευρώ το κιλό)
Έτοιμος γύρος χοιρινός που χρειάζεται απλά ζέσταμα.
Ντομάτες η κέτσαπ, μουστάρδα
Αλατοπίπερο
Μαϊντανός (αν υπάρχει και αν σας αρέσει)
Πίτες για σουβλάκια (1,5 ευρώ οι δέκα).
Έτσι φτιάχνουμε καμιά δεκαριά σουβλάκια που θα κόστιζαν 30 ευρώ με τις νέες τιμές.
Η διαφορά στην ποιότητα και στο κόστος είναι φανερή!
Τα παιδιά και όλοι μας θα τα λατρέψουν και ο ψήστης του σπιτιού θα πάρει και τα εύσημα 🙂
Και όταν πέσουν οι τιμές ,με το καλό, βλέπουμε!
#ΓΕΥΣΗ
#pressgreece