Υλικά: 1 κιλό γαρίδες (κατά προτίμηση μεσαίες ή μικρές, φρέσκες ή κατεψυγμένες), 1 κιλό ντοματίνια, κομμένα στα 2 ή στα 4 αν είναι μεγάλα, 2 σκελίδες σκόρδου (σε λεπτά φετάκια), ελαιόλαδο για το τηγάνισμα, 4 μεγάλοι κρητικοί ντάκοι, σπασμένοι σε μικρά κομμάτια τα φύλλα από 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό (ψιλοκομμένα), αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κεφάλια και τα κελύφη. Μοιράζουμε τα υλικά σε 2 – 3 δόσεις. Θα τα τηγανίσουμε λίγα – λίγα σε μέτριο τηγάνι ή σε σαγανάκι, για να ψηθούν γρήγορα και να μη μείνουν πολλή ώρα στη φωτιά. Για κάθε τηγανιά ρίχνουμε από 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε λίγο σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 20 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε ντοματίνια, τα αλατίζουμε και τα σοτάρουμε για 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ιδρώσουν και να αρχίσουν να βγάζουν υγρά. Προσθέτουμε και τις γαρίδες και τις ψήνουμε για 1 – 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Τέλος, ρίχνουμε το βασιλικό και τον ντάκο, που θα τραβήξει τα υγρά του τηγανιού. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
Καλή επιτυχία…