Saturday, 22 Σεπτέμβριος 2018
Μουσταλευριά, το ανάλαφρο γλυκό με τη βελούδινη υφή

Μουσταλευριά, το ανάλαφρο γλυκό με τη βελούδινη υφή

Αυτό το ιδιαίτερο παραδοσιακό γλύκισμα που λατρεύουν πολλοί, ήρθε η ώρα να το γευτούν με φρέσκο μούστο!
Πρόκειται για ένα παραδοσιακό ελληνικό φθινοπωρινό γλυκό, με βελούδινη υφή, που έχει ως κύριο συστατικό του τον μούστο.
Οι ρίζες της ανάγονται στα αρχαία χρόνια όπου ήταν γνωστή ως οινούτα, ονομασία που διατηρήθηκε και κατά τη βυζαντινή περίοδο μαζί με άλλα ονόματα όπως μουστόπιτα και πάστελλος. Στη Σάμο αναφέρεται και ως κουρκούτα, στην Κρήτη κεφτέρια, ενώ στην Κύπρο παλουζές.

Δείτε πώς μπορείτε να παρασκευάσετε εύκολα και γρήγορα τα αγαπημένα σας… κεφτέρια, έτσι όπως μας προτείνει η ομάδα Live Kitchen.
Υλικά:
Για τα 1000 γραμμάρια μούστο θα χρειαστούμε 2 κιλά σταφύλια, 50 γραμμάρια πετιμέζι, 1 στικ κανέλας, 50 γραμμάρια κορν φλάουρ, 50 γραμμάρια αλεύρι, 200 γραμμάρια  τριμμένο καρύδι, κανέλα.