Υλικά της συνταγής:
· 500 γρ. γίγαντες
· 2 χωριάτικα λουκάνικα
· 3 κ.σ. ελαιόλαδο
· 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
· 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
· 1 καρότο
· 1 κλωνάρι σέλερι
· 500 ml ζωμό λαχανικών ή νερό
· 50 γρ. φέτα
· 1 φύλλο δάφνης
· 1 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
· ½ κ.γλ. μπούκοβο
· ½ κ.γ. ρίγανη
· Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση της συνταγής
*Μουλιάζουμε τους γίγαντες σε νερό για 12 ώρες και τους στραγγίζουμε. Τους βράζουμε σε καθαρό νερό μέχρι να μαλακώσουν και τους αφήνουμε στην άκρη.
*Σ’ ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λουκάνικα μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το καρότο, το σέλερι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, τα μπαχαρικά, τη δάφνη και τον ζωμό.
*Αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει για 10 – 15 λεπτά και προσθέτουμε τους γίγαντες. Ανακατεύουμε απαλά, μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψί και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μελώσουν.
*Σερβίρουμε με θρυμματισμένη φέτα και λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.