Γεύση - Ψυχαγωγία

Η συνταγή της ημέρας: Γίγαντες πλακί με λουκάνικο

Υλικά της συνταγής:

· 500 γρ. γίγαντες

· 2 χωριάτικα λουκάνικα

· 3 κ.σ. ελαιόλαδο

· 400 γρ. ντομάτα κονκασέ

· 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

· 1 καρότο

· 1 κλωνάρι σέλερι

· 500 ml ζωμό λαχανικών ή νερό

· 50 γρ. φέτα

· 1 φύλλο δάφνης

· 1 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα

· ½ κ.γλ. μπούκοβο

· ½ κ.γ. ρίγανη

· Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση της συνταγής

*Μουλιάζουμε τους γίγαντες σε νερό για 12 ώρες και τους στραγγίζουμε. Τους βράζουμε σε καθαρό νερό μέχρι να μαλακώσουν και τους αφήνουμε στην άκρη.

*Σ’ ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λουκάνικα μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το καρότο, το σέλερι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, τα μπαχαρικά, τη δάφνη και τον ζωμό.

*Αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει για 10 – 15 λεπτά και προσθέτουμε τους γίγαντες. Ανακατεύουμε απαλά, μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψί και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μελώσουν.

*Σερβίρουμε με θρυμματισμένη φέτα και λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ