Γεύση - Ψυχαγωγία

Η συνταγή της Παρασκευής: Γαριδομακαρονάδα

Υλικά: 1 κιλό γαρίδες, 4 σκελίδες σκόρδο, 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο, 2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα, 1 κιλό ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες, 1/4 του φλιτζανιού λάδι, 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι, αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση: Βράζουμε τις γαρίδες μέχρι να μαλακώσουν. Τις καθαρίζουμε χωρίς όμως να αφαιρέσουμε το κέλυφος. Τσιγαρίζουμε σ’ ένα τηγάνι το λάδι με το σκόρδο και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι και το αφήνουμε για 5-7 λεπτά. Ρίχνουμε τις γαρίδες και μισό ποτήρι νερό και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε βάζοντας αν θέλουμε και λίγο βούτυρο. Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα με τις γαρίδες προσθέτουμε τα μακαρόνια μέσα και ανακατεύουμε. Εμένα μου αρέσει πάρα πολύ να προσθέτω και τριμμένη παρμεζάνα. Δοκιμάστε το! Είναι πολύ γευστικό! Ειδικά εάν είσαι μακαρονάς…

Καλή επιτυχία…



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ