Γεύση - Ψυχαγωγία

Η θρεπτική αξία της κοτόσουπας

Καθώς η θερμοκρασία πέφτει, η ανάγκη για ένα ζεστό και χορταστικό γεύμα γίνεται επιτακτική. Η θρεπτική αξία της κοτόσουπας και οι χαμηλές της θερμίδες την κάνουν ιδανική επιλογή.

Κοτόπουλο: Είναι πολύ καλή πηγή βιταμινών Β, που είναι ευεργετικές για το νευρικό σύστηµα, αλλά και πρωτεϊνών απαραίτητων για την υγεία των µυών µας. Επίσης περιέχει σίδηρο και ψευδάργυρο, ενώ είναι χαµηλό σε λίπος.

Ρύζι: Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες ενώ περιέχει και κάλιο (απαραίτητο για τη ρύθµιση της αρτηριακής πίεσης), φώσφορο, µαγνήσιο και σίδηρο. Επίσης περιέχει βιταµίνες του συµπλέγµατος Β, καθώς και βιταµίνη Ε.

Καρότο: Αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταµίνης Α, η οποία ευεργετεί την όραση, καταπολεµά την ακµή και δρα ενάντια στα µικρόβια και τις µολύνσεις. Επιπλέον περιέχουν ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, σύµπλεγµα βιταµινών Β, C και Ε, καθώς και µαγνήσιο.

Κρεµµύδι: Η κερσετίνη που περιέχει του προσδίδει ιδιαίτερα έντονη αντιοξειδωτική δράση. Παράλληλα περιέχει και βιταµίνη C και κάλιο, ενώ είναι πλούσιο και σε φυτοχηµικές ουσίες µε αντιµικροβιακές ιδιότητες.

Ελαιόλαδο: Είναι µια από τις καλύτερες πηγές βιταµίνης Ε, ενώ είναι πλούσιο και σε µονοακόρεστα λιπαρά που προστατεύουν την υγεία της καρδιάς µας.

Η περιεκτικότητα της κοτόσουπας σε νερό κυµαίνεται από 45-75%, γι’ αυτό και η κατανάλωση ακόµα και µιας και µόνο µερίδας µπορεί να συµβάλει σηµαντικά στην ηµερήσια ενυδάτωσή µας.



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ