Γεύση - Ψυχαγωγία

Καθαρά Δευτέρα: Η πιο νόστιμη και τραγανή Λαγάνα (βίντεο)

Παραδοσιακή λαγάνα χωρίς την χρήση μίξερ, εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη.

Είναι τόσο νόστιμη που θα την φτιάχνετε όλο τον χρόνο.

Δεν θυμίζει ψωμί και είναι λεπτή όπως παραδοσιακά πρέπει να είναι μια λαγάνα.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

Για την ζύμη

  • 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 9 γρ. ξηρή μαγιά
  • 1 κτγ ζάχαρη
  • 250 γρ. νερό
  • 1 κτγ αλάτι
  • 2 κτσ ταχίνι

Για το ταψί

  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Σουσάμι

Για το άλειμμα

  • 1 κτσ μέλι
  • Λίγο νερό

Για το πασπάλισμα

  • Μπόλικο σουσάμι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό , την ξηρή μαγιά , την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το ταχίνι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά και ρίχνουμε ενδιάμεσα και το αλάτι.

Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.

Σκεπάζουμε το μπολ χωρίς να εφάπτεται με την ζύμη με μεμβράνη .

Ανάβουμε τον φούρνο για 1 λεπτό στις αντιστάσεις στους 50 c

Κλείνουμε τον φούρνο και βάζουμε μέσα την ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

Ανοίγουμε την ζύμη με τα χέρια μας και την κάνουμε λεπτή σε πάχος.

Σε ένα ταψί με λαδόκολλα αλείφουμε ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Βάζουμε μέσα την ζύμη που έχουμε ανοίξει, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1/2 ώρα.

Σε ένα μπολάκι βάζουμε το μέλι μαζί με λίγο νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το μέλι.

Αλείφουμε όλη την επιφάνεια της ζύμης και με τα δάχτυλά μας κάνουμε βαθουλώματα σε όλη την επιφάνεια.

Πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα 20 λεπτά στους 180 c.

Η πιο νόστιμη και παραδοσιακή λαγάνα είναι έτοιμη να την απολαύσετε χωρίς μίξερ και πλάστη και χωρίς κόπο.

#pgnews



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ