ΕΛΛΑΔΑ

Καθαρισμός οικοπέδων: Δόθηκε παράταση 45 ημερών – Προθεσμία έως τις 15 Ιουνίου

Παράταση 45 ημερών στην προθεσμία καθαρισμού οικοπέδων ανακοινώθηκε κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

«Σωστά δόθηκε παράταση ως τις 15 Ιουνίου», είπε ο πρωθυπουργός καλώντας σε μεγαλύτερο αριθμό καθαρισμών «στο πλαίσιο μιας συλλογικής προσπάθειας έναντι ενός φαινομένου που θα γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο στην αντιμετώπισή του».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, ο καθαρισμός οικοπέδων δίχως αμφιβολία προστάτεψε περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Την 1η Μαΐου ξεκινά η αντιπυρική περίοδος, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο αριθμός των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι φέτος μεγαλύτερος από ποτέ ενώ αυξάνεται και ο αριθμός των εθελοντών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε σωστή την απόφαση του υπουργείου να επεκτείνει την αρχική προθεσμία για τον καθαρισμό των οικοπέδων έως τις 15 Ιουνίου. Επίσης, έκανε ιδιαίτερη μνεία στη μεγάλη σημασία που αποδίδεται στο πλαίσιο του αντιπυρικού σχεδιασμού, στη διαδικασία του καθαρισμού και απηύθυνε «έκκληση στους συμπολίτες μας να ξεπεράσουμε τον περσινό αριθμό».

Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μιλώντας πρόσφατα για την ελληνική οικονομία είπα ότι τα καλύτερα είναι μπροστά μας, αλλά με την ίδια ειλικρίνεια πρέπει να πούμε ότι όσον αφορά στην κλιματική κρίση τα πιο δύσκολα είναι μπροστά μας και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τα χειρότερα δυνατά σενάρια και να προετοιμαστούμε και να φροντίσουμε κάθε χρόνο να βελτιωνόμαστε».

Και πρόσθεσε: «Για το 2025 έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό γυναικών και ανδρών στο πυροσβεστικό σώμα, να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των εθελοντών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι πλέον εντάσσεται η χρήση της τεχνολογίας τόσο στη διαδικασία της πρόληψης αλλά κυρίως του γρήγορου εντοπισμού των πυρκαγιών. Έχουμε διπλασιάσει τον αριθμό των βάσεων των drones και θέλω να ευχαριστήσω τους ιδιώτες που μας βοήθησαν με χορηγίες σε αυτήν την προσπάθεια», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης κατέληξε με την ευχή: «Kαλή δύναμη στους άντρες και τις γυναίκες του πυροσβεστικού σώματος, σε εθελοντές μας, στα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε όλους όσοι θα δώσουν και αυτό το καλοκαίρι αυτό το δύσκολο και μερικές φορές άνισο αγώνα απέναντι στις πυρκαγιές».

 

Πηγή: neakriti.gr



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ