Από νωρίς το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, παρά τον άστατο καιρό, οι Κισαμίτες έβγαλαν τις σούβλες σε πεζοδρόμια, αυλές και στις γειτονιές και ξεκίνησαν το ψήσιμο του οβελία, όπως ακριβώς το επιβάλλει το έθιμο της ημέρας.
Οι Κισαμίτες έκατσαν στο γιορτινό τραπέζι, αντάλλαξαν ευχές και τίμησαν τα παραδοσιακά εδέσματα της ημέρας: αρνί, κατσίκι ή άλλο ψητό κρέας, αλλά και πασχαλινά καλλιτσούνια και γλυκά.
Δεν ήταν λίγοι και εκείνοι που επέλεξαν να σουβλίσουν στις αυλές των σπιτιών τους και στις γειτονιές τους όπου τήρησαν κατά γράμμα το έθιμο, με πολύ φαγητό και πολλά χαμόγελα.
Στα γλέντια που στήθηκαν σε αυλές, πιλοτές, μπαλκόνια, ταράτσες και πεζοδρόμια, γύρω από το πασχαλινό τραπέζι δεν έλειψαν το άφθονο ποτό, οι χοροί και το τραγούδι.
Και του χρόνου…
*ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 8 ΜΑΪΟΥ.