Και νέα καταδίκη για τον παιδοχειρουργό που είχε καταδικαστεί για τον θάνατο του 11μηνου βρέφους, μετά από τρεις χειρουργικές επεμβάσεις βουβωνοκήλης στο ΠΑΓΝΗ, το 2012.
Ο παιδοχειρουργός που δεν εμφανίστηκε στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης, κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε – αφού του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου – ποινή φυλάκισης 20 μηνών με αναστολή καθότι πρόκειται για πλημμέλημα…
Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση είχε συγκλονίσει την Κρήτη και το πανελλήνιο το φθινόπωρο του 2012. Ήταν το μόλις 11 μηνών το βρέφος της οικογένειας Κοσμαδάκη που «έσβησε» τον Νοέμβριο του 2012, έπειτα από επιπλοκές που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.
Το άτυχο μωρό είχε υποβληθεί σε συνολικά 3 τρεις χειρουργικές επεμβάσεις, χωρίς τελικά να τα καταφέρει.
Όπως περιέγραψαν οι μάρτυρες σήμερα στο δικαστήριο – που ήταν καταπέλτης εναντίον του παιδοχειρουργού περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια λάθη και παραλείψεις – αλλά και η ιατροδικαστής, το κλειδί βρίσκεται στο 2ο χειρουργείο, εκεί όπου ο παιδοχειρουργός θα έπρεπε να έχει κάνει μεγαλύτερη τομή στο έντερο κάτι που δε συνέβη προκαλώντας αλλοιώσεις οι οποίες οδήγησαν στην επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του μωρού.
Οι μάρτυρες στις καταθέσεις τους κατέδειξαν πως το τρίτο χειρουργείο ήταν ουσιαστικά δώρον άδωρον, αφού η ζημιά που είχε προκληθεί ήταν μη αναστρέψιμη.
Ο γιατρός πρωτόδικα τον Ιούνιο του 2017, είχε καταδικαστεί για το θάνατο του βρέφους σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για ιατρική αμέλεια, ενώ είχε καταδικαστεί και τον Μάιο του 2019 από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, το οποίο του είχε επιβάλλει φυλάκιση δύο ετών, με τριετή αναστολή.
Ωστόσο, η πλευρά του κατηγορουμένου είχε υποβάλει αίτημα αναίρεσης της δικαστικής απόφασης στον Άρειο Πάγο.
Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας, όντως προέβη σε αναίρεση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων κι έτσι η υπόθεση εκδικάστηκε ξανά σήμερα «εκ του μηδενός».
Ωστόσο σήμερα ο κατηγορούμενος προτίμησε να απέχει, με τη δικηγόρο της οικογένειας του βρέφους, κ. Κατερίνα Χατζηδογιαννάκη, να σημειώνει μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV πως υπάρχει στη συμπεριφορά του αυτή μια αντίφαση. «Είναι νόμιμο το δικαίωμά του να κάνει αίτηση αναίρεσης, αλλά είναι ηθικό να μην εμφανίζεται στο δικαστήριο;», αναρωτήθηκε η ίδια, σημειώνοντας πως οι γονείς του άτυχου βρέφους αναγκάστηκαν να βιώσουν από την αρχή όλη τη τραγωδία βάζοντας σε κίνδυνο για άλλη μια φορά τη ψυχική τους υγεία.
Κάνοντας λόγο για «απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι στο δικαστήριο» η ίδια αναρωτήθηκε τι ακριβώς κρύβεται πίσω από μια τέτοια απόφαση αφήνοντας να εννοηθεί πως ο αντίδικος προσέβλεπε σε μια αναβολή που θα τον έφερνε πιο κοντά στην παραγραφή.
ΠΗΓΗ: neakriti.gr