ΚΡΗΤΗ

Kρήτη: Ο μήνας του μέλιτος εξελίχθηκε σε τραγωδία!

Ο μήνας του μέλιτος εξελίχθηκε σε τραγωδία για ένα ζευγάρι τουριστών που παραθέριζε στην περιοχή των Κάτω Γουβών.

Η αυλαία των πολύωρων ερευνών για έναν 35χρονο, που παρασύρθηκε από τα κύματα το απόγευμα του Σαββάτου, έκλεισε με τον πιο μακάβριο τρόπο: Το άψυχο κορμί του ξεβράστηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής, ανατολικότερα του σημείου απ’ όπου χάθηκε.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν εκείνα τα δραματικά λεπτά, από τότε δηλαδή που ο 35χρονος και η σύζυγός του άρχισαν να παλεύουν με την μανιασμένη θάλασσα για να κρατηθούν στη ζωή!

Όπως ανέφεραν, ο εκλιπών πιθανότατα χτύπησε σε κάποιο βράχο κι έχασε τις αισθήσεις του, τα νερά τον “πήραν” πιο μέσα κι από εκεί κι ύστερα ήταν αδύνατο να εντοπιστεί και να σωθεί.

Χτυπημένη στα βράχια, αλλά σαφέστατα πιο τυχερή, ήταν η σύζυγός του που γλίτωσε από θαύμα. Αφού κατάφερε να βγει στη στεριά, παρακολουθούσε με αγωνία τις προσπάθειες εντοπισμού του άνδρα της, ξεσπώντας σε λυγμούς όταν κι η ίδια κατάλαβε ότι και η τελευταία ελπίδα για να είναι ζωντανός είχε χαθεί…

Πλην της διασωθείσας συζύγου, τραγική φιγούρα το μικρό παιδάκι που συνόδευε το ζευγάρι. Οι οδυνηρές αυτές στιγμές θα το συντροφεύουν στο υπόλοιπο της ζωής του…

Πώς ο μήνας του μέλιτος στην Κρήτη εξελίχθηκε σε τραγωδία

“Νομίζουν ότι κολυμπούν σε πισίνα ή στη μπανιέρα τους!”

Πάντως, κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής επισημαίνουν το πάγιο πρόβλημα ανυπακοής που αντιμετωπίζουν με μερικούς τουρίστες, οι οποίοι αψηφούν τις ακραίες καιρικές συνθήκες, δεν δίνουν σημασία στις συστάσεις των ναυαγοσωστών και παραβλέποντας τις κόκκινες σημαίες, βουτούν στη θάλασσα, φλερτάροντας με έναν κίνδυνο που μπορεί να μετατραπεί σε… θάνατο: Στον υγρό τους τάφο, όπως στην περίπτωση του 35χρονου.

Κάθε καλοκαίρι γίνονται αρκετές διασώσεις ανυποψίαστων τουριστών που υπερεκτιμούν τις ικανότητές τους, κολυμπώντας σε νερά αχαρτογράφητα…

“Η θάλασσα εδώ πέρα είναι πολύ επικίνδυνη”, σημειώνει ο κ. Κωνσταντίνος Τσάλος, που διατηρεί επιχείρηση στο παραλιακό κομμάτι των Κάτω Γουβών.

“Κάποιοι τουρίστες δυστυχώς δεν προσέχουν. Νομίζουν ότι είναι πισίνες οι θάλασσες. Νομίζουν ότι βουτούν στις μπανιέρες τους. Υπάρχουν κανονισμοί, υπάρχουν σημαίες κι όλα αυτά οφείλουν να τα λαμβάνουν υπόψιν τους. Δεν φταίει κι αυτός που έχει την κάθε παραλία εάν κάθε τουρίστες στις 7-8 το βράδυ νομίζει ότι θέλει να μπει στη μπανιέρα του σπιτιού του. Δεν είναι μπανιέρα, είναι θάλασσα κι είναι επικίνδυνα”, τονίζει.

Μιλώντας συγκεκριμένα για το χθεσινό περιστατικό, υπογράμμισε: “Γύρω στις 7 και κάτι βούτηξε μαζί με τη γυναίκα του και το παιδί του. Εκείνος δεν πρόλαβε να βγει. Φταίει κι αυτός, γιατί δεν ασχολήθηκε με τις κόκκινες σημαίες. Φταίμε κι εμείς γιατί δεν έχουμε ανθρώπους μέχρι αργά να προσέχουμε τις παραλίες.

Την κυρία ίσα που προλάβαμε και την τραβήξαμε έξω. Είχε χτυπηθεί στα βράχια.
Ήταν κι ένα παιδάκι μαζί τους, 7-8 ετών, το οποίο ευτυχώς δεν κινδύνευσε.

Μετά από πέντε λεπτά είχε χαθεί ο άνδρας. Και να βουτούσαμε δεν θα μπορούσαμε να τον βρούμε. Δεν φαινόταν πουθενά.

Υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση. Και οι άνθρωποι της ΕΜΑΚ ασχολήθηκαν, και το Λιμεναρχείο, όλοι καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια. Παρ’ όλα αυτά δεν καταφέραμε να τον βρούμε. Είναι πολύ επικίνδυνα τα νερά”.

Πώς ο μήνας του μέλιτος στην Κρήτη εξελίχθηκε σε τραγωδία
Πώς ο μήνας του μέλιτος στην Κρήτη εξελίχθηκε σε τραγωδία
Πώς ο μήνας του μέλιτος στην Κρήτη εξελίχθηκε σε τραγωδία
Πώς ο μήνας του μέλιτος στην Κρήτη εξελίχθηκε σε τραγωδία
ΠΗΓΗ: cretalive.gr



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ