Συνεχίζεται σήμερα, Παρασκευή 14 Ιουλίου, η δίκη – σε δεύτερο βαθμό – για την υπόθεση θανάτου της μικρής Μελίνας Παρασκάκη από τη Νεάπολη Λασιθίου, που είχε αφήσει την τελευταία της πνοή στα τέλη Δεκεμβρίου του 2015, μετά από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας (“κρεατάκια”). Η πολύκροτη δίκη ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης (Ηράκλειο).
Στην εν λόγω συνεδρίαση κατέθεσαν συνολικά πέντε μάρτυρες του κατηγορητηρίου. Πρόκειται για τους χαροκαμένους γονείς του 4χρονου κοριτσιού και τρεις γιατρούς.
Συγκεκριμένα, κατέθεσε για το περιστατικό η εντατικολόγος της ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «κάναμε αυτό που έπρεπε». Επίσης, κατέθεσε η τότε επικουρική αναισθησιολόγος του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, αλλά και ο καρδιολόγος του ΠΑΓΝΗ και νυν πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, κ. Πατριανάκος.
Επισημαίνεται ότι η κατηγορούμενη αναισθησιολόγος δεν παρευρέθηκε την περασμένη Δευτέρα στη δίκη, παρά εκπροσωπήθηκε από τους πληρεξούσιους συνηγόρους της, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.
Υπενθυμίζεται ότι η αναισθησιολόγος είχε αθωωθεί πρωτόδικα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου το 2021. Ωστόσο, ο εισαγγελέας της Έδρας είχε προτείνει στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο να κηρυχθεί ένοχη η κατηγορούμενη. Εξάλλου, η αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου για την αναισθησιολόγο είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στην πλευρά της οικογένειας της μικρής Μελίνας.
Μετά την απαλλακτική για τη γιατρό πρωτόδικη απόφαση, ο εισαγγελέας άσκησε έφεση. Τον περασμένο Νοέμβριο το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων (δευτεροβάθμιο δικαστήριο) είχε απορρίψει ως απαράδεκτη την έφεση που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας, με αποτέλεσμα να παραμείνει η πρωτόδικη αθωωτική – για τη γιατρό που είχε κατηγορηθεί – απόφαση.
Τον περασμένο Ιανουάριο, ωστόσο, υποβλήθηκε αίτηση αναίρεσης από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων. Η αίτηση είχε συζητηθεί από το Ζ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου τον περασμένο Φεβρουάριο και έγινε τελικά δεκτή στις αρχές Μαΐου.
Εξάλλου, πριν από μερικές εβδομάδες, το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου είχε εκδώσει απόφαση μέσω της οποίας υποχρεώνει το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου να καταβάλει το χρηματικό ποσό των 460.000 ευρώ ως αποζημίωση για ψυχική οδύνη στην οικογένεια του άτυχου παιδιού. Σύμφωνα με την επίμαχη απόφαση, ο θάνατος της 4χρονης συνδέεται αιτιωδώς με λάθη και παραλείψεις των οργάνων του νοσοκομείου.
Πηγή: neakriti.gr