Viral έχει γίνει στο TikTok ένας Βρετανός κτηνίατρος που αποκάλυψε ποιες πέντε ράτσες σκύλων δεν θα είχε ποτέ στην κατοχή του και γιατί.
Πριν από λίγο καιρό, μία άλλη κτηνίατρος από την Αλαμπάμα των ΗΠΑ είχε συγκεντρώσει πάνω από 8,3 εκατομμύρια προβολές όταν μοιράστηκε τις δικές της απόψεις για το ποια σκυλιά θα ήθελε να έχει στο σπίτι της και ποια όχι, κρίνοντας από τους ασθενείς που βλέπει στο κτηνιατρείο της.
Τώρα, ένας Βρετανός κτηνίατρος, που υπογράφει με το όνομα @ben.the.vet, έχει πάνω από 5 εκατομμύρια προβολές στο ίδιο θέμα, αναφέροντας και διαφορετικές ράτσες σκύλων, ενώ φροντίζει να τονίσει πως κάποιοι μπορεί να διαφωνούν, αλλά πως ο ίδιος θέλει απλώς να εκθέσει τη γνώμη του.
Οι πέντε ράτσες σκύλων που δεν θα έπαιρνε ποτέ
Αναφερόμενος στην πρώτη ράτσα σκύλου που δεν θα ήθελε να αποκτήσει, είπε: «Η πρώτη από τις πέντε για μένα είναι το Chow Chow. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν κάποια καλά, αλλά έχω παρατηρήσει ότι δεν έχουν πολύ καλό ταμπεραμέντο, είναι πραγματικά απόμακρα σκυλιά. Συχνά είναι πολύ επιθετικά στους κτηνιάτρους και μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο να τους βάλεις ένα φίμωτρο». Πρόσθεσε, επίσης, πως «υποφέρουν συχνά από προβλήματα με τα μάτια» και σημείωσε ότι βρίσκει τις μοβ γλώσσες τους «λίγο εκνευριστικές».
Η δεύτερη ράτσα σκύλων που ανέφερε ο κτηνίατρος ήταν το Cavalier King Charles Spaniel. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι «ατυχές» το γεγονός ότι αυτή η ράτσα υποφέρει από τόσα πολλά προβλήματα υγείας, καθώς είναι «τα πιο αξιαγάπητα σκυλιά».
Σκυλιά Cavalier King Charles Spaniel
«Αν επρόκειτο να διαλέξω μια ράτσα σκύλου για τον εαυτό μου, αν δεν υπήρχαν όλα τα προβλήματα υγείας, θα ήταν μάλλον το Cavalier», σημείωσε. «Αλλά έχουν πολλά προβλήματα. Σχεδόν όλα τους πάσχουν από το ίδιο είδος καρδιακής νόσου, που ονομάζεται νόσος της μιτροειδούς βαλβίδας, πράγμα που σημαίνει ότι πολλά από αυτά περνούν τις τελευταίες τους μέρες βήχοντας έντονα, παλεύοντας να αναπνεύσουν και τελικά πεθαίνουν από καρδιακή ανεπάρκεια. Ναι, καταλαβαίνω ότι πρέπει να πεθάνουν από κάτι, αλλά, κατά τη γνώμη μου, η εκτροφή ενός σκύλου με τόσο μεγάλη πιθανότητα ασθένειας δεν είναι δίκαιη».
Ο τρίτος σκύλος που ανέφερε ο κτηνίατρος ήταν το dachsund, γνωστό κοινώς ως σκύλος-λουκάνικο.
Περιγράφοντάς τα ως «πραγματικά αξιαγάπητα σκυλιά», αποκάλυψε ότι μερικοί από τους αγαπημένους του ασθενείς είναι σκυλιά-λουκάνικα. Ωστόσο, αυτή η ράτσα είναι επίσης επιρρεπής σε προβλήματα υγείας, είπε, κυρίως σε προβλήματα πλάτης, με ένα στα τέσσερα σκυλιά να αναπτύσσει προβλήματα στην πλάτη κατά τη διάρκεια της ζωής του.
Όπως εξήγησε: «Αυτό μπορεί να κυμαίνεται από απλό πόνο έως πλήρη παράλυση. Αυτό συχνά σημαίνει ότι πρέπει να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση στη σπονδυλική στήλη, η οποία είναι προφανώς ένα τεράστιο εγχείρημα με πολύ μεγάλη περίοδο ανάρρωσης. Και πάλι, είναι φανταστικές προσωπικότητες, αλλά με πάρα πολλές πιθανότητες για καρδιοχτύπια».
Προχωρώντας στο επόμενο στη λίστα, ο Μπεν ανέφερε τη ράτσα σκύλων Shar Peis. Εξηγώντας το γιατί, είπε: «Έχουν ακόμη και μια ασθένεια που πήρε το όνομά τους και ονομάζεται πυρετός Shar Pei. Υπάρχουν άνθρωποι που εκτρέφουν πιο νορμάλ Shar Pei, αλλά τα περισσότερα έχουν πολλές ζάρες. Τόσες πολλές, που πρέπει να τους ράβουν τα βλέφαρα για να μην τρίβονται οι τρίχες τους στα μάτια».
Επίσης, σημείωσε πως «έχουν πάντα δερματικά προβλήματα και μικροσκοπικά, στενά αυτιά». Πρόσθεσε επίσης πως συχνά προσπαθούν να δαγκώσουν τα αυτιά των κτηνιάτρων.
Η πέμπτη ράτσα σκύλων που απαρίθμησε και η νούμερο ένα που θα απέφευγε, είναι τα σκυλιά με «πλατύ πρόσωπο», κυρίως τα μπουλντόγκ και τα παγκ.
Όπως είπε: «Η κοινωνία έχει εξομαλύνει το γεγονός ότι αυτά τα σκυλιά που ρουθουνίζουν σημαίνει ότι δεν μπορούν να αναπνεύσουν πολύ καλά. Κάποια από αυτά είναι πιο υγιή από άλλα, αλλά είναι τόσο επιρρεπή σε τόσα πολλά προβλήματα -προβλήματα σπονδυλικής στήλης, δερματικά, προβλήματα με τα μάτια. Το γεγονός ότι πάνω από τα μισά από αυτά πρέπει να υποβληθούν σε καισαρική τομή για να γεννήσουν είναι αρκετά ηθικό ζήτημα για μένα ώστε να μη θέλω ποτέ να αποκτήσω ένα. Αν εσείς είστε εντάξει με αυτό, ok, αλλά για μένα, προσωπικά, δεν είναι πολύ δίκαιο».
Πηγή: iefimerida.gr
#pgnews