Τον τίτλο της καλύτερης κουζίνας του κόσμου στην εκπομπή Plate of Origin κατέκτησε το δυναμικό δίδυμο, Ντέζι Μαντεφέρη και Πέννυ Πατεράκη.
Με τα μάτια της ελληνικής παροικίας στραμμένα πάνω τους, οι ξαδέλφες Ντέζι και Πέννυ μαγείρεψαν με την καρδιά τους και με τις εξαιρετικές ικανότητές τους στην κουζίνα, κέρδισαν τον τελικό στο διαγωνισμό μαγειρικής της εκπομπής Plate of Origin! Η καλύτερη κουζίνα είναι η Ελληνική! Ή μήπως… Κισαμίτικη; Άλλωστε, η Πέννυ Πατεράκη κατάγεται από το Καστέλλι και είναι κόρη του Kώστα Πατεράκη, που παρ’ ότι κατοικεί μόνιμα εδώ και πολλά χρόνια στην Αυστραλία δεν ξεχνά τον τόπο καταγωγής του τον οποίο επισκέπτεται συχνά, ενώ αναπτύσσει ιδιαίτερη δραστηριότητα στην Αυστραλία συμμετέχοντας στα κρητικά δρώμενα.
Στην κορυφή
Η αγωνία είχε κορυφωθεί καθώς κάθε δευτερόλεπτο ήταν καθοριστικό στο πώς θα εξελισσόταν η βραδιά και ποια ομάδα θα κέρδιζε το βραβείο των $100.000.
«Είμαι τόσο ευγνώμων, είναι πέρα από όλα τα όνειρά μου», δήλωσε φανερά συγκινημένη και κατενθουσιασμένη η Ντέζι, όταν οι κριτές ανακοίνωσαν τη νίκη τους.
Εναντίον της. επίσης, εξαιρετικής ομάδας που εκπροσωπούσε το Βιετνάμ, τους Thanh και Duncan, οι δύο Ελληνοαυστραλές βρέθηκαν μπροστά όταν το ορεκτικό που ετοίμασαν εντυπωσίασε τους κριτές. Γαρίδες ψημένες στην εντέλεια, σερβιρισμένες πάνω στην τραγανή πίτα της γιαγιάς.
Οι Ελληνοαυστραλές ξαδέλφες από τη Μελβούρνη, Ντέζι και Πέννυ, κατέπληξαν τους εξαιρετικούς κριτές Matt Preston, Gary Mehigan και Manu Feildel με τα πιάτα που ετοίμαζαν καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπομπής, με τις αυθεντικές γεύσεις και τις εξαιρετικές συνταγές της Ελληνικής κουζίνας και τελικά κέρδισαν το πρώτο βραβείο ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσόν, των 100.000 δολαρίων!
Για το κυρίως γεύμα, η Ντέζι και η Πέννυ επέλεξαν ένα γνήσιο ελληνικό πιάτο. Παϊδάκια σερβιρισμένα με πατάτες λεμονάτες και μία απλή, αλλά εξαιρετική, χωριάτικη σαλάτα. «Είναι η καλύτερη χωριάτικη που φτιάξαμε ποτέ στη ζωή μας» είπαν, γελώντας, τα κορίτσια καθώς ετοίμαζαν το γεύμα.
Ενώ το κυρίως γεύμα της ελληνικής ομάδας δεν κατάφερε να κερδίσει τις άριστες κριτικές του αντίστοιχου γεύματος της βιετναμέζικης κουζίνας, οι Ντέζι και η Πέννυ επανήλθαν δριμύτερες με ένα υπέροχο γαλακτομπούρεκο και παγωτό μαστίχα, ένα παραδοσιακό γλυκό που τους χάρισε τη μεγάλη νίκη.
«Εκπροσωπήσαμε την Ελληνοαυστραλιανή κοινότητα, και μόλις κερδίσαμε και το Plate of Origin! Είναι πραγματικά καταπληκτικό. Με ξεπερνάει. Είμαι τόσο ευγνώμων, είναι κάτι πέρα από όλα τα όνειρά μου», δήλωσε φανερά συγκινημένη και κατενθουσιασμένη η Ντέζι, όταν οι κριτές ανακοίνωσαν τη νίκη τους. Όταν ο Matt Preston ρώτησε την Πέννυ, αν, τελικά, η Ελληνική κουζίνα είναι, όντως, η καλύτερη στον κόσμο, εκείνη απάντησε «Μα φυσικά!»
Οι δύο νικήτριες εμφανίστηκαν στην εκπομπή “Σαββατοκύριακο παρέα” και απαντώντας στην ερώτηση του Δημήτρη Καμπουράκη για τον τόπο καταγωγής τους απάντησαν: “Από το Καστέλλι!”. Και η απάντηση του δημοσιογράφου: “Α, είμαστε κοντοχωριανοί!”.