Υλικά: 5 κιλά μούστο (εκχύλισμα σταφυλιών), 3 κουταλιές καθαρή στάχτη, 4 φλιτζάνια αλεύρι, καρύδια, κανέλα, σησάμι, ζάχαρη (αν δεν είναι γλυκά τα σταφύλια)
Εκτέλεση: Βάζετε τον μούστο στην κατσαρόλα μαζί με τη στάχτη, ανακατεύετε και αφού πάρει 3-4 βράσεις τον κατεβάζετε και τον αφήνετε όλη τη νύχτα να κατασταλάξει καλά. Στραγγίζετε τον μούστο με προσοχή και τον βράζετε για λίγα λεπτά. Όσο τον βράζετε περισσότερο τόσο γλυκαίνει! Διαλύετε το αλεύρι με λίγο μούστο που έχετε κρατήσει και το ρίχνετε στην κατσαρόλα λίγο – λίγο ανακατεύοντας συνεχώς για να μην γίνουν βόλοι. Μόλις πήξει αφήνουμε να πάρει το μείγμα 1-2 βράσεις (για να μη μυρίζει το αλεύρι). Βάζουμε τη μουσταλευριά σε πιατέλες ή μπολ και πασπαλίζουμε με χοντροκοπανισμένα καρύδια, κανέλα και σησάμι καβουρδισμένο.
Σημειώσεις:
1) Αντί για 4 φλιτζάνια αλεύρι μπορείτε να βάλετε 3 φλιτζάνια σιμιγδάλι και 1 φλιτζάνι αλεύρι
2) Μπορείτε αντί να πασπαλίσετε με καρύδια, τα βάζετε μέσα στο μείγμα ανακατεύοντας καλά και μετά αδειάζετε το μείγμα στα μπολ.
Καλή επιτυχία…