Μπορεί οι γαλλικές μουστάρδες από σινάπι να είναι οι πιο φυμισμένες στον κόσμο όμως ο κρητικός τρόπος… μάλλον ξεπερνάει και τον γαλλικό! Στην Κρήτη φτιάχνουν μουστάρδα από σπόρους βρούβας, χωρίς πολλές διαφορές στη γεύση με κρητικό ελαιόλαδο, αλευράκι, ξύδι και ό,τι άλλο θέλει ο καθένας για να εμπλουτίσει τη γεύση του. Η σελίδα Δια-SOS-τε τη Μεσαρά έχει ανεβάσει βίντεο με τη συλλογή σπόρων βρούβας που είναι άκρως εντυπωισκό καθώς δείχνει μια ομάδα αγροτών στη Μεσαρά να συλλέγουν και να λιχνίζουν σπόρους βρούβας, να τους συσκευάζουν και να τους πωλούν για την παραγωγή μουστάρδας.
Δείτε το βίντεο: