Γεύση - Ψυχαγωγία

Μπιφτέκια φακής: Πανεύκολα, χορταστικά, θρεπτικά, μα πάνω απ’ όλα πεντανόστιμα!

Φανταστική συνταγή για vegan μπιφτέκια, για όσους νηστεύουν είναι το ιδανικό πιάτο, καθώς είναι πανεύκολα σε παρασκευή, χορταστικά και φυσικά θρεπτικά, μα πάνω από όλα πεντανόστιμα!

Αυτό που τα απογειώνει είναι η φρέσκια ρίγανη, αν αποφασίσετε να τα φτιάξετε, μην την παραλείψετε!

Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με ατμιστό ή βραστό μπρόκολο και ρύζι καστανό με ανάμεικτα λαχανικά.

Την φανταστική αυτή συνταγή δανειστήκαμε από το site theveggiesisters.gr και σας την προτείνουμε!

Τα υλικά για 20 μικρά μπιφτέκια:

  • 250 γρ. φακές
  • 120 γρ. βρώμη αλεσμένη
  • 150 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 100 γρ. πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • φρέσκια ρίγανη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις φακές. Στο μεταξύ σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τη φρέσκια ρίγανη, τις πιπεριές και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.

Αλατοπιπερώνουμε, σουρώνουμε τις φακές, τις αλατίζουμε και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Κατόπιν προσθέτουμε και τη βρώμη. Στο τέλος ρίχνουμε και τα σοταρισμένα λαχανικά και τα χτυπάμε για μια τελευταία φορά.

Mpiftekia
Φωτογραφία Shutterstock

Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το μείγμα. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, το οποίο τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Κατόπιν πλάθουμε μπιφτέκια και ψήνουμε σε σχαροτήγανο μέχρι να πάρουνε χρώμα και από τις δυο πλευρές.



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ