Κυριακή, 17 Φεβρουάριος 2019
Xανιά: Τα δύο απρόοπτα που καθυστέρησαν την πτήση από Αθήνα

Xανιά: Τα δύο απρόοπτα που καθυστέρησαν την πτήση από Αθήνα

Τα απρόοπτα δεν λείπουν από τις αεροπορικές πτήσεις και πολλά από αυτά θεωρούνται "εντός προγράμματος". Τι γίνεται όμως όταν τα απρόοπτα σε μια πτήση... ζευγαρώνουν;  Ένα τέτοιο "ζευγάρι" απρόοπτων σημειώθηκε στη χθεσινοβραδυνή (10-2-2018) πτήση της Aegean από Αθήνα προς Χανιά.
Η πρόγραμματισμένη πτήση ήταν για τις 21.30, ωστόσο οι επιβάτες παρατήρησαν ότι κάτι... δεν πήγαινε καλά καθώς λίγα λεπτά πριν την είσοδο τους στο αεροσκάφος, τους ανακοινώθηκε ότι η πύλη αναχώρησης άλλαξε. Η καθυστέρηση αυτή οφείλονταν στην αλλαγή αεροσκάφους για τεχνικούς λόγους (πρώτο απρόοπτο). 
Γύρω στις 21.40 η είσοδος των επιβατών στο αεροσκάφος έγινε κανονικά, ωστόσο -όπως ανακοινώθηκε- θα υπήρχε μια επιπλέον μικρή καθυστέρηση λόγω θα 'πρεπε να βρεθεί και να απομακρυνθεί ασυνόδευτη βαλίτσα, καθώς ο επιβάτης που την είχε οαραδώσει δεν θα ταξίδευε.
Να σημειωθεί ότι το αεροπλάνο αναχώρησε με μισή ώρα καθυστέρηση (22.00) μετά από γρήγορες ενέργειες του πληρώματος. 
Στα παραπάνω, προσθέστε και το έντονο ταρακούνημα κατά το τελευταίο δεκάλεπτο της διαδρομής για να πειστείτε ότι δεν επρόκειτο και για μια... συνηθισμένη πτήση που είχε "από όλα"! 
Α.Μ.