Κυριακή, 22 Απρίλιος 2018
Χανιά: Το Ενετικό Λιμάνι... χάθηκε στην ομίχλη - Υπέροχες εικόνες

Χανιά: Το Ενετικό Λιμάνι... χάθηκε στην ομίχλη - Υπέροχες εικόνες

Εξαιρετικές φωτογραφίες αλλά και ένα υπέροχο βίντεο με το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων χθες βράδυ να έχει μετατραπεί σε ένα θολό τοπίο εξαιτίας της ομίχλης, δημοσίευσε ο χρήσης Chania Crete by Nikos. Όπως θα δείτε κι εσείς, το σκηνικό είηαι μαγικό και φάνηκε να αρέσει σε πολλούς. 
Άλλωστε, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είτε με το κινητό τους είτε με τη φωτογραφική τους μηχανή, απαθανάτιζαν την, σπάνια για την Κρήτη,ατμόσφαιρα.

haniaomihli9.jpghaniaomihli7.jpghaniaomihli6.jpghaniaomihli5.jpghaniaomihli4.jpghaniaomihli3.jpghaniaomihli2.jpghaniaomihli.jpg

Παραμένει η σκόνη
Ευνοικές  παραμενουν οι συνθηκες σχηματισμού ομίχλης και για τις επόμενες ημέρες. Η μεταφορά σκόνης παραμένει πραγματικά σε πολύ χαμηλά επίπεδα, συγχέεται όμως λόγω και των προηγούμενων ανακοινώσεων, με τον σχηματισμό της ομίχλης που προέκυψε λόγω των ιδιαιτέρως ευνοικών συνθηκών στα βόρεια τμηματα του νησιού μας.
Ακόμη και τις νυκτερινές ώρες που η ομίχλη εμφανίζει μια κιτρινίζουσα απόχρωση οφείλεται πολύ περισσότερο στην ανάκλαση των φώτων των πόλεων (ιδιαίτερα στα τμήματα των φωτιζόμενων οδικών δικτύων) και πολύ λιγότερο στην περιεκτικότητα σε σκόνη. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται όσο διάστημα θα παραμένουν ευνοικές οι συνθήκες σχηματισμού ομίχλης, εξηγεί ο Μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας.

Το φαινόμενο της ομίχλης, αυτό καθεαυτό, έχει πολύ μικρό βαθμό προγνωστικότητας και ιδιαίτερα σε βάθος χρόνου, παρακολουθούμε όμως τις ατμοσφαιρικές συνθήκες και αυτές προς το παρόν δείχνουν ευνοική τάση διατήρησης του σχηματισμού της, περισσότερο στα βόρεια τμήματα αλλά χωρίς να αποκλείεται και σε νοτιότερες περιοχές, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα

 • Κρουαζιερόπλοιο 208 μέτρα με 1028 επιβάτες «άραξε» στη Σούδα
  Με τον κατάπλου του πλοίου «Horizon» συνεχίσθηκαν σήμερα οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Σούδας.
  Το πλοίο μήκους 208 μέτρων μετέφερε 1028 επιβάτες οι οποίοι και πραγματοποιούν επισκέψεις σε διάφορα σημεία της πόλης ενώ διαθέτει και πλήρωμα 618 ατόμων.

  Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Ταμείου Χανίων το επόμενο δεκαήμερο αναμένονται στο λιμάνι της Σούδας ακόμα τέσσερις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, ενώ με βάση τον προγραμματισμό και τα στοιχεία των εταιρειών κρουαζιέρας τον Μάιο αναμένονται δεκατρείς αφίξεις και τον Ιούνιο δώδεκα.
  Ο συνολικός αριθμός των επιβατών κρουαζιέρας στα Χανιά για την φετινή περίοδο έως και τις αρχές Νοεμβρίου εκτιμάται στις 143.000.

  ΑΠΕ - ΜΠΕ
 • Γιάννης Κουκουράκης: Ο σέξι ηθοποιός που κατάγεται από τον Ταυρωνίτη
  Ο Γιάννης Κουκουράκης είναι ηθοποιός, είναι 34 και γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά. Η μητέρα του είναι από τα Σφακιά και ο πατέρας του από ένα μικρό χωριό, τα Βασιλιανά. Ωστόσο, μεγάλωσε στον Ταυρωνίτη, όπου βρίσκεται το σπίτι του πατέρα του.

  koykoyrakis.jpg

  «Είμαι ευγνώμων για όσα έζησα ως παιδί. Ήταν όλα πιο αθώα. Γύρω από το σχολείο υπήρχαν χωράφια με τριφύλλια. Μια μέρα γέμισε ο χώρος με εκατομμύρια κάμπιες και δεν μπορούσες να πατήσεις χωρίς να σκοτώσεις κάποια. Όταν έβρεχε κάναμε κοπάνα και μαζεύαμε σαλιγκάρια. Θυμάμαι, με τους συμμαθητές μου τρεις φορές κλείσαμε το σχολείο για να κάνουμε γιορτή. Αγοράζαμε όλοι μαζί ένα αρνί, το δίναμε στο φούρνο του χωριού και όταν ήταν έτοιμο το κρέας πηγαίναμε με ένα αγροτικό το παίρναμε και το πηγαίναμε στο σχολείο. Ο καθένας μας έφερε κάτι από το σπίτι του και μαζί με τους καθηγητές κάναμε ένα μεγάλο τραπέζι. Βέβαια είχαμε και τις δυσκολίες μας» λέει.

  Περιγράφει με τόση νοσταλγία τη ζωή του στην Κρήτη που αναρωτιέμαι αν ονειρεύεται να επιστρέψει μόνιμα εκεί. «Δεν το αποκλείω. Κάθε φορά που πάω στα Χανιά ηρεμώ. Έχω πολλούς φίλους που είναι σαν οικογένεια. Οι ρυθμοί δεν είναι τόσο αγχωτικοί. Μπορεί να έχεις τον ίδιο όγκο εργασίας αλλά έχεις περισσότερο χρόνο. Δεν σημαίνει ότι η επαρχία είναι η Γη της Επαγγελίας. Ο κόσμος έχει στρες. Όμως κάθε φορά που πιέζεσαι κάνεις μία βόλτα και βλέπεις μπλε, θάλασσα και ουρανό. Βουτάς στη θάλασσα. Νομίζω πως μόνο στην Αθήνα και στα Χανιά μπορώ να ζήσω», είπε ο ηθοποιός μιλώντας στο περιοδικό People.
 • Ν. Χανίων: Πάνω από 3.000 ευρώ το μέσο έσοδο ανά καταχώρηση Airbnb
  Τον θετικό της αντίκτυπο στην κοινωνία και στον τουρισμό τονίζει η Airbnb ανακοινώνοντας στοιχεία που αφορούν 300 πόλεις και 80 χώρες σε όλο τον κόσμο.
  Την ίδια στιγμή ιδρύει Γραφείο Υγιούς Τουρισμού (Office of Healthy Tourism), παίρνοντας αποστάσεις από τον μαζικό τουρισμό και δηλώνοντας τη θέση της για τον υπερτουρισμό. Στην ίδια κατεύθυνση συστήνει Συμβούλιο Εμπειρογνωμώνων για τον Τουρισμό (Tourism Advisory Board) με εξέχουσες προσωπικότητες του τομέα.


  Για την Ελλάδα τα στοιχεία δείχνουν ότι το 2017 ήρθαν στη χώρα 1.370.000 επισκέπτες έχοντας κάνει κρατήσεις για διαμονή μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα. Αντίστοιχα, 318.000 ταξίδεψαν από την Ελλάδα σε άλλους προορισμούς πάλι μέσω της Airbnb.
  Oπως προκύπτει επίσης για την Ελλάδα, οι οικοδεσπότες της πλατφόρμας δέχθηκαν επισκέπτες από 150 και πλέον χώρες, ενώ κατά μέσο όρο ένας οικοδεσπότης της Airbnb είχε έσοδα 2.870 ευρώ, μισθώνοντας τον χώρο του 28 μέρες τον χρόνο.

  Πιο συγκεκριμένα, για την Αθήνα οι εισερχόμενοι επισκέπτες ανήλθαν στους 400.000 από 150+ χώρες (οι εξερχόμενοι 156.000), οι μέρες μίσθωσης και διαμονής ανά καταχώριση στις 76 και το μέσο έσοδο ανά οικοδεσπότη στα 3.071 ευρω (3.800 δολάρια).

  Στη Θεσσαλονίκη οι εισερχόμενοι επισκέπτες ήταν 80.000 από 106 χώρες (οι εξερχόμενοι 42.000), οι μέρες μίσθωσης 71 και το μέσο έσοδο ανά καταχώριση στα 2.268 ευρώ (2.800 δολάρια).

  Στα Χανιά οι εισερχόμενοι επισκέπτες ήταν 60.000 από 109 χώρες (οι εξερχόμενοι 3.000), οι μέρες μίσθωσης 27 και το μέσο έσοδο ανά καταχώριση στα 3.071 ευρώ (3.800 δολάρια)

  Συνολικά οι καταχωρίσεις της πλατφόρμας ανέρχονται σε 4,85 εκατομμύρια, σε περισσότερες από 191 χώρες.
  Η συντριπτική πλειονότητα των επισκεπτών δηλώνει ότι επέλεξε την Airbnb επειδή θέλει να ζήσει σαν ντόπιος (79%) και επειδή είναι πιο βολικό από τις τοποθεσίες ξενοδοχείων (89%).

  Τα νέα δεδομένα, που είναι προσβάσιμα σε όλους, καλύπτουν όλο το 2017. Η εταιρεία τονίζει ότι αποτελούν μέρος μιας διαρκούς δέσμευσης για διαφάνεια με τις τοπικές κυβερνήσεις και καταδεικνύουν τα οφέλη του υγιούς τουρισμού για τις τοπικές οικογένειες και τις κοινότητές τους.

  Περισσότεροι από τους μισούς επισκέπτες που χρησιμοποιούν Airbnb παγκοσμίως (53%) λένε ότι τα χρήματα που εξοικονόμησαν με τη χρήση της πλατφόρμας δαπανήθηκαν σε τοπικές επιχειρήσεις και σχεδόν το μισό των συνολικών δαπανών των φιλοξενουμένων (44%) στις κοινότητες όπου διαμένουν και πέρα από τις ξενοδοχειακές περιοχές και τα παραδοσιακά τουριστικά σημεία.
  «Για να δημοκρατικοποιήσει τα οφέλη των ταξιδιών, η Airbnb προσφέρει μια υγιή εναλλακτική λύση στις μαζικές ταξιδιωτικές συνήθειες που έχουν μολύνει κάποιες πόλεις εδώ και δεκαετίες» δηλώνει, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής Πολιτικής και Επικοινωνίας της Airbnb Global Κρις Λιάν.

  Πηγή: protagon

neoiorizontes banner bottom