Saturday, 23 Μαρτίου 2019
Χανιά: Το Ενετικό Λιμάνι... χάθηκε στην ομίχλη - Υπέροχες εικόνες

Χανιά: Το Ενετικό Λιμάνι... χάθηκε στην ομίχλη - Υπέροχες εικόνες

Εξαιρετικές φωτογραφίες αλλά και ένα υπέροχο βίντεο με το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων χθες βράδυ να έχει μετατραπεί σε ένα θολό τοπίο εξαιτίας της ομίχλης, δημοσίευσε ο χρήσης Chania Crete by Nikos. Όπως θα δείτε κι εσείς, το σκηνικό είηαι μαγικό και φάνηκε να αρέσει σε πολλούς. 
Άλλωστε, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είτε με το κινητό τους είτε με τη φωτογραφική τους μηχανή, απαθανάτιζαν την, σπάνια για την Κρήτη,ατμόσφαιρα.

haniaomihli9.jpghaniaomihli7.jpghaniaomihli6.jpghaniaomihli5.jpghaniaomihli4.jpghaniaomihli3.jpghaniaomihli2.jpghaniaomihli.jpg

Παραμένει η σκόνη
Ευνοικές  παραμενουν οι συνθηκες σχηματισμού ομίχλης και για τις επόμενες ημέρες. Η μεταφορά σκόνης παραμένει πραγματικά σε πολύ χαμηλά επίπεδα, συγχέεται όμως λόγω και των προηγούμενων ανακοινώσεων, με τον σχηματισμό της ομίχλης που προέκυψε λόγω των ιδιαιτέρως ευνοικών συνθηκών στα βόρεια τμηματα του νησιού μας.
Ακόμη και τις νυκτερινές ώρες που η ομίχλη εμφανίζει μια κιτρινίζουσα απόχρωση οφείλεται πολύ περισσότερο στην ανάκλαση των φώτων των πόλεων (ιδιαίτερα στα τμήματα των φωτιζόμενων οδικών δικτύων) και πολύ λιγότερο στην περιεκτικότητα σε σκόνη. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται όσο διάστημα θα παραμένουν ευνοικές οι συνθήκες σχηματισμού ομίχλης, εξηγεί ο Μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας.

Το φαινόμενο της ομίχλης, αυτό καθεαυτό, έχει πολύ μικρό βαθμό προγνωστικότητας και ιδιαίτερα σε βάθος χρόνου, παρακολουθούμε όμως τις ατμοσφαιρικές συνθήκες και αυτές προς το παρόν δείχνουν ευνοική τάση διατήρησης του σχηματισμού της, περισσότερο στα βόρεια τμήματα αλλά χωρίς να αποκλείεται και σε νοτιότερες περιοχές, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα

 • Κισαμίτης μηνύει το νοσοκομείο Χανίων για τον θάνατο της μητέρας του
  Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε ένας Κισαμίτης που καταγγέλλει ότι εξαιτίας της ολιγωρίας του νοσοκομείου Χανίων έχασε τη μητέρα του.
  Στη μηνυτήρια αναφορά του, ο κ. Μιχάλης Χαιρετάκης από την Κίσαμο, υποστηρίζει ότι αιτία του θανάτου της μητέρας του που νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Χανίων μετά από τροχαίο ατύχημα, ήταν η εγκατάλειψη και η πλήρης αδιαφορία και ανικανότητα του ιατρικού και εν γένει νοσηλευτικού προσωπικού του Γ.Ν.Σ. Χανίων.
  Ο ίδιος στη μήνυσή του εξιστορεί τι ακριβώς συνέβη όταν εισήχθη στο νοσοκομείο η μητέρα του μετά από τροχαίο και στρέφεται κατά παντός υπευθύνου.

  Αναλυτικά η μήνυση:
  «Κε Εισαγγελέα, Την 30/10/2018 και περί ώρα 21:00 απεβίωσε στο Γ.Ν.Σ. Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» η μητέρα μου Χρυσάνθη Χαιρετάκη, ηλικίας 60 ετών, κάτοικος εν ζωή Λειβαδίων Ιναχωρίου Κισσάμου.Στο ιατρικό πιστοποιητικό θανάτου αναφέρεται ως αιτία θανάτου επί λέξει το εξής: «Εικόνα πνευμονικής εμβολής, εν αναμονή εργαστηριακών εξετάσεων».
  Δεν γνωρίζω αν η τελική αιτία θανάτου της μητέρας μου είναι η αναφερόμενη στο ιατρικό πιστοποιητικό. Εκείνο για το οποίο είμαι απολύτως βέβαιος είναι ότι αιτία του θανάτου  της μητέρας μου ήταν η εγκατάλειψη και η πλήρης αδιαφορία και ανικανότητα του ιατρικού και εν γένει νοσηλευτικού προσωπικού του Γ.Ν.Σ. Χανίων, το οποίο με την πέραν  πάσης  επιστημονικής και ανθρώπινής δεοντολογίας συμπεριφορά, οδήγησε την αείμνηστη μητέρα μου στο θάνατο. 

  Ειδικότερά:
  Την ίδια ημέρα (30/10/2018) και περί ώρα 05:30 η μητέρα μου τραυματίστηκε σε τροχαίο δυστύχημα, το οποίο έλαβε  χώρα στην επαρχιακή οδό Κισάμου – Κάμπου  Κισάμου Χανίων. Στο ίδιο δυστύχημα τραυματίστηκαν και η αδελφή μου Γεωργία, ο επ’ αδελφή γαμπρός μου Ευθύμιος Τζανάκης και ο υιός τους και ανιψιός μου Ευθύμιος. Κατ’ αρχάς παρά τις επίμονες κλήσεις στο ΕΚΑΒ (166) να προσέλθει ασθενοφόρο  να τους παραλάβει αυτό δεν συνέβη. Έτσι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Κισάμου πάνω στις «καρότσες» αγροτικών αυτοκινήτων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιβάρυνση της υγείας των τραυματιών.
  Από το κέντρο υγείας, όπου και εκεί αντιμετωπίσαμε, οι συγγενείς που είχαμε προστρέξει την πλήρη γραφειοκρατία και έλλειψη οργάνωσης της υπηρεσίας, εν τέλει οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γ.Ν.Σ Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος».

  Η αρχική -ανύπαρκτη στην ουσία- φροντίδα για αυτούς ήταν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Ήταν εμφανές ότι η μητέρα μου, χωρίς να διατρέχει άμεσο κίνδυνο η ζωή της, αντιμετώπιζε το σοβαρότερο πρόβλημα. Συγκεκριμένα είχε υποστεί κάταγμα στο δεξιό πόδι και το αριστερό χέρι και πιθανόν και κάταγμα κάτω γνάθου. Είχε όμως επαφή με το περιβάλλον, ήταν συνεργάσιμη με το νοσηλευτικό προσωπικό και γενικά δεν έδινε την εντύπωση ότι επέκειτο  ο θάνατος της.Δυστυχώς όμως για αυτήν και για όλους εμάς τα παιδιά της, εγγόνια και συγγενείς την ημέρα αυτή το Γ.Ν. Χανίων κυριολεκτικά δεν λειτούργησε. Και δεν λειτούργησε διότι εγκαινιάζετο από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Πολλάκη το τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του νοσοκομείου. Κυριολεκτικά όλο σχεδόν και προ πάντων το έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, είχαν τρέξει για να χειροκροτήσουν... τον κ. Υπουργό, αφήνοντας στο έλεος του Θεού τους ασθενείς. Αυτοί που είχαν παραμείνει για να φροντίσουν τους ασθενείς και να αντιμετωπίσουν το κάθε δύσκολο περιστατικό ήταν νεαροί ειδικευόμενοι. Έτσι  παρ' ό,τι από την πρώτη στιγμή οι επιληφθέντες του προβλήματος της μητέρας μου γνώριζαν το χρόνιο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε -ήταν διαβητική- αφού δύο φορές αρχικά στα επείγοντα και στην συνέχεια όταν μεταφέρθηκε στην ορθοπεδική κλινική μας ρώτησαν τι φάρμακα παίρνει και τους δείξαμε την ιατρική συνταγή που, κατά σύμπτωση, την προηγούμενη της είχε δώσει ο θεράπων ιατρός, ουδόλως  αυτό αξιολογήθηκε αρχικά, αλλά και στην συνέχεια όταν άρχισε η κατάσταση της να επιβαρύνεται.

  Στο τμήμα επειγόντων περιστατικών η μητέρα μου παρέμεινε περίπου μέχρι την 12:00 η ώρα το μεσημέρι χωρίς στην πραγματικότητα να της προσφερθεί ουδεμία βοήθεια. Απλά οι θεράποντες ιατροί δεν ήξεραν τι να κάνουν. Εν τέλει μεταφέρθηκε στην ορθοπεδική κλινική την παραπάνω ώρα (12:00) χωρίς ούτε καν όρος να της τοποθετηθεί.
  Κατά τις απογευματινές ώρες (16:00- 17:00) ήταν εμφανές ότι η μητέρα μου άρχισε να έχει έντονο πρόβλημα. Συγκεκριμένα δυσκολευόταν πολύ η αναπνοή της –προοδευτικά εντονότερα- πρήστηκε  σε όλο της το σώμα και ιδιαιτέρα στην κοιλιακή χώρα. Παρά ταύτα ουδείς προβληματίστηκε γι’ αυτό.
  Κάποια στιγμή περίπου τις 18:30, μετά από πιεστικές και εντονότατες προτροπές των συγγενών που βρίσκονταν εκεί, κάποια νοσηλεύτρια, μέτρησε το σάκχαρο της μητέρας  μου το οποίο  είδαμε όλοι ότι στην πρώτη μέτρηση η ένδειξη ήταν 5.9 μονάδες και μετά την χορήγηση ινσουλίνης 5,3.
  Αυτή ήταν η κατάσταση της μητέρας μου δύο ώρες πριν καταλήξει. Αντί να σημάνει συναγερμός και να προτρέξουν έμπειροι ιατροί, η τύχη της δύσμοιρης μητέρας μου έμεινε στα χέρια ενός ειδικευόμενου ιατρού, ο οποίος τρέμοντας κυριολεκτικά μιλούσε με άλλους ιατρούς στο τηλέφωνο, ρωτώντας τι έπρεπε να κάνει, χωρίς τελικά να κάνει τίποτα.
  Το μόνο που επιχείρησε ήταν να προσπαθήσει να βοηθήσει την αναπνοή της μητέρα μου με την τοποθέτηση σωλήνα από το στόμα. Τελικά ούτε αυτό κατάφερε, αν και παιδευόταν πάνω από μισή ώρα. Έτσι, χωρίς την παραμικρή ιατρική βοήθεια, έχασε την ζωή του ένας άνθρωπος, γεμάτος ζωντάνια και ο οποίος ουδέποτε πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο είχε κάποιο ιδιαίτερο  πρόβλημα υγείας.
  Ο θάνατος της μητέρας μου καταγγέλλω ότι οφείλεται στην ολιγωρία, αδιαφορία και ανικανότητα του προσωπικού, ιδιαιτέρα του ιατρικού, του Γ.Ν. Χανίων. 

  Επειδή εν όψει όλων των παραπάνω έχει διαπραχθεί σε βάρος της μητέρας μου το αξιόποινο αδίκημα της ανθρωποκτονίας δια παραλείψεως τελεσθείσα, αφού οι υπεύθυνοι ιατροί είχαν εκ του νόμου και το γενικότερο πλαίσιο των καθηκόντων τους ιδιαίτερη νομική υποχρέωση για την αποτροπή του αξιοποίνου αποτελέσματος που επήλθε (15-299 Π.Κ.)
   Για τους λόγους αυτούς μηνύω πάντα υπεύθυνο και ζητώ τη νόμιμη τιμωρία του».
  Επιπλέον ο κ. Χαιρετάκης αιτείται στη μήνυση, την άμεση κατάσχεση του ιατρικού φεκέλου της μητέρας του για να αποτραπεί η οποιαδήποτε αλλοίωσή του, τον διορισμό πραγματογνώμονα ή πραγματογνωμόνων, οι οποίοι θα αποφανθούν για τον θάνατο της μητέρας του και αν κριθεί αναγκαίο από τους πραγματογνώμονες, συναινείνα γίνει  εκταφή της μητέρας του.

  ΠΗΓΗ: flashnews.gr
 • «Μαϊμού» έρανος και στην Κρήτη
  Με κοινή δήλωση τους τέσσερεις σύλλογοι που αγωνίζονται για την οδική ασφάλεια και την υπεράσπιση των θυμάτων  των τροχαίων εγκλημάτων, ενημερώνουν ότι δεν κάνουν κανένα έρανο για τα θύματα των τροχαίων.Πρόκειται για τους: Πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα/ Εθελοντικός σύλλογος πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων (ΕΣΥΠΡΟΤΑ) - Ηράκλειο/ Εταιρία Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων (ΕΥΘΥΤΑ) - Ρόδος/ Σύλλογος για την πρόληψη από τα τροχαία ατυχήματα (ΠΡΟ.ΤΑ.) - Χανιά.

  Συγκεκριμένα αναφέρουν: Μετά από ενημέρωση που είχαμε πρόσφατα από διάφορες περιοχές της χώρας (Ηράκλειο, Κόρινθο, Αθήνα) πραγματοποιείται με επαγγελματικό τρόπο έρανος από δήθεν συμπαραστάτες των θυμάτων τροχαίων συγκρούσεων. Με την διανομή φυλλαδίου -το οποίο έχει ένδειξη διανέμεται δωρεάν- ζητείται οικονομική συνδρομή για την ενίσχυση των δράσεων των “συμπασχόντων”.

  Η ιστορία αυτή που εξελίσσεται εδώ  και χρόνια πανελλαδικά (καταγγελίες είχαμε και από Ικαρία, Ρόδο, Νεάπολη Κρήτης, Χανιά, Θεσσαλονίκη κα) με επαγγελματικά εργαζόμενους στον “τομέα” και που στο παρελθόν έχει οδηγήσει και σε συλλήψεις για παράνομο έρανο (Μακρακώμη Λαμίας, Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης και αλλού) όχι μόνο δεν λέει να σταματήσει αλλά διογκώνεται.
  Επίσης θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε πως οι σύλλογοι μας δεν έχουν καμία σχέση με την συλλογή πλαστικών καπακίων.

  ΠΗΓΗ: neakriti.gr
 • Όταν βραδιάζει και ο φάρος των Χανίων φωτίζει
  Η φωτογραφία της ημέρας τραβήχτηκε στο λιμάνι των Χανίων και την μοιράστηκε μαζί μας ο Γιώργος Μαρινάκης.

  Στείλε τις φωτογραφίες με inbox στην επίσημη σελίδα του ekriti.gr στο Facebook ή με #hashtag στο Instagram #photoekriti.​  ΠΗΓΗ: ekriti.gr 
53708104_10218823086073301_6626308662761619456_n.jpg